Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A tanácsát szeretném kérni. A homlokomon a hajvonalam felfelé csúszik, a jobb oldalamon a legjobban. A bal oldalt kevésbé. Úgy tudom ez férfias kopaszodás Több éve van már ez a problémám. A hajam is ritkul elöl a fejtetetőig ritkább. Hátul a haj kevésbé ritka. Egészen ijesztő ahogy csúszik a hajvonalam felfelé. Mit tanácsol van erre valamilyen lehetőség, ami megállítja ezt a folyamatot. Köszönettel Éva

2017-11-29
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva!

Amennyiben férfias típusú kopaszodásról van szó, úgy annak hátterében a hormonháztartás egyensúlyának zavara állhat. Ez nőknél leginkább a változó kor következménye ugyanis csökken az ösztrogén szint.

Ennek ellensúlyozására ilyenkor bevethetők, olyan magas fitoösztrogén tartalommal rendelkező növények, mint a Lepkeszegmag (Görögszéna).

A fitoösztrogének, olyan ösztrogénhez hasonló szerkezetű, természetes vegyületek, melyek a hormonális egyensúlyt szabályozzák, de mindezt ösztrogén mellékhatás nélkül teszik. A fitoösztrogének szelektív ösztrogénmodulátorok (SERM), csak az ösztrogén által nem használt receptorokhoz kötődnek, és mellékhatások nélkül segítenek jó irányba terelni a hormonháztartást.

Ha Lepkeszegmag, akkor pedig a Mikronizált Lepkeszegmag tabletta. Hiszen a mikronizálás, olyan eljárás, ami megnöveli a hasznosulást, valamint ez a technológia a fitovegyületek 95%-át képes tablettánként biztosítani.

És ha hajhullás, legyen az bármilyen típusú, mindenképpen érdemes számba venni a tápanyaghiányt is. A Bio Silica® - Haj, bőr-és köröm kúra  pontosan olyan vitamin-komplex, mellyel pótolhatjuk a haj egészségéhez szükséges vitaminokat és tápanyagokat. Ezzel támogatva a hajhagymákat még akkor is, ha egyébként hormonális ok áll a háttérben.

És bizony nem segít a stressz sem, mivel tovább növeli a tápanyaghiányt, ezért ebben az esetben stressz-oldó adaptogén kivonatokat is adunk  a Bio Silica® és a Lepkeszegmag mellé.

Természetesen külsőleg használhatunk hajhullási elleni sampont is, de mindezek mellett életmódváltásra is szükség van, pl.: tudatosabb táplálkozásra és bőséges folyadékbevitelre.

Minden felsorolt termékről részletesen tudsz olvasni, ha a szövegben a kiemelésekre kattintasz.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita