Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A szoptatás abbahagyása óta (két gyermekemet összesen 4 évig szoptattam) bal mellemben csomók jelentek, melyek kissé fájdalmasak is. Mintát vettek belőle. Fibrocisztás emlőelváltozás lett a diagnózis. Endokrinológus Inofem és napi 2000 egység D vitamint írt rá, amit kb 3 hete szedek. Hormonvizsgálatom nem mutat eltérést. A ligetszépe olaj segítene? Előre köszönöm a választ. Zita

2017-09-01
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zita!

Az emlőállomány cisztás elváltozását és kötőszövet-felszaporodásával járó emlőfájdalmakat enyhíthetjük táplálkozási szokásaink megváltoztatásával és célzott tápanyagokkal is, mint amilyen az általad választott ligetszépe kivonat is, melynek esszenciális zsírsavai ismert gyulladáscsökkentők.

Az esszenciális zsírsavak azonban nem csak gyulladáscsökkentő hatásúak, de segítik a szervezet jódfelszívását is. Ez azért fontos, mert a jód alacsony szintje kapcsolatban lehet a mastopathiával.

Pont ezért a ligetszépe kivonat kiegészítéseként szíves figyelmedbe ajánlom a szerves jódot tartalmazó barna alga tablettánkat, továbbá a gyulladást és fájdalmat jelentősen csökkentő, világszabadalommal védett magnézium és B6-vitamint  tartalmazó kivonatunkat, ami abban is segíthet, hogy a máj a felesleges ösztrogént lebontsa.

Ami pedig az étrendet illeti. Nagyon meghatározó a bőséges vízfogyasztás, az élvezeti szerek kerülése, különösen a nikotin és a koffein, melyek hozzájárulnak az emlő folyadékkal telt cisztáinak és csomóinak kialakulásához. 3 góckeltő tápanyagot érdemes száműzni az étrendből, és ez a cukor, a laktóz, és a glutén. Már 2 hónapos lemondás is nagyban enyhíti tüneteid.

Szeretettel: Somogyi Rita