Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A Stressz kontroll kapszula psziches eredetu probleman is segit,vagy csak idegi eredetun?

2020-06-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anett!

A Stress® Control kivonatai a pszichés eredetű panaszok ellensúlyozója. A benne található növényi kivonatok adaptogének

Az adaptáció, azaz tökéletes alkalmazkodás jellemzi őket. Segítik a szervezet szélsőséges fizikai és szellemi terheléséhez való alkalmazkodást. Módosítják a test reakcióit a különféle stresszhatásokkal szemben, növelik a stresszel szembeni ellenállást. Harmonizálják egyes belső elválasztású mirigyeink, valamint az immunrendszerünk működését. Amennyiben arra van szükség lelassítják a túlműködő, miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket, miközben az optimálisan működő szervek működését nem módosítják.

Éppen ezért nyújthatnak segítséget az olyan pszichés egyensúlyvesztések esetén, melynek tünetei a hangulatingadozás, szorongás és pánik.

Azonban, arról nem szabad elfelejtkeznünk, hogy a kulcs mi magunk vagyunk, ha nem változtatunk élet- és látásmódunkon, akkor egyetlenegy étrend-kiegészítő sem bizonyul hatásosnak. Figyelj oda a kiegyensúlyozott táplálkozásra és a bőséges folyadékbevitelre, mozogj rendszeresen, és sajátíts el, valamilyen hatékony stressz levezető technikát (pl.:meditáció). Illetve, ahogy előző levelemben is írtam. Test-lélek-szellem egyensúlya! Keress fel egy szakpszichológust is, hogy elindulj az önismeret és önszeretet útján is, párhuzamosan.

Szeretettel:
Somogyi Rita