Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A Stress control kapszula alacsony vérnyomás mellett is szedhető? Mostanában több a feszültség az életemben és gondoltam kipróbálom ezt a terméket, viszont sokszor alacsony a vérnyomásom (pl. 96/54), és előfordul, hogy szédelgek is napközben. Semmilyen gyógyszert nem szedek, csak vitaminokat és gyógyteákat szoktam iszogatni, pl. citromfű teát. Az alacsony vérnyomással kapcsolatban is szívesen fogadnék pár jó tanácsot, és köszönöm a válaszod! (Szeretem elolvasni a válaszaidat mindenféle témában, mindig olyan maximalizmussal igyekszel segíteni a tanácstalanoknak :) ) Üdv. Milli

2018-10-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Milli!

A Stress® Control kapszulát nyugodtan szedheted alacsony vérnyomás mellett is. Ezt az adaptogén gyógynövénykivonatokat tartalmazó készítményt pont azért választják, mert kiegyensúlyozó hatású az egész szervezet működésére, a túlműködő szerveinket visszafogja, míg az alulműködőeket serkenti.

Alacsony vérnyomásnál is, az első és legfontosabb lépés az okok kiderítése, hiszen hátterében állhat pajzsmirigy alulműködés, de akár cukorbetegség is. Kérlek, keresd fel mielőbb háziorvosodat, és kezdjétek el a kivizsgálást.

Az alacsony vérnyomással járó kellemetlen panaszok kezelésében különösen fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, és a napi ötszöri étkezés, egyszerre sose fogyassz nagy adagokat, valamint figyelj oda a bőséges folyadékbevitelre is. Mozgással serkentheted a vérkeringésed, különösen ajánlom a reggeli, felkelés utáni átmozgató tornagyakorlatokat.

A legismertebb alacsony vérnyomás elleni tea a rozmaring, amiből 2 csésze a napi adag, de érdemes odafigyelni a kálium, a magnézium és a vas bevitelre is. Mindig szerves formulát válassz, melyeknek magas a biohasznosulása, és melyek sejtszinten szívódnak fel, illetve nem halmozódnak fel a szervezetben.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita