Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A só előnyeiről már sokat hallottam. Házi szappant használok, ott már észre vettem, igen szárítja bőröm, ha van a szappanban. A tenger vize inkább csíp, viszket bőröm, tehát nem igazán élvezem a tengeri víz, tengeri iszap előnyeit. Kérdésem most az lenne, hogy ennek ellenére kipróbálhatok egy kis ivókúrát, tehát belsőleg történő használatát a himalája sónak? Mennyi ideig, hogyan? Köszi: Kati

2019-01-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kati!

Igen, nyugodtan folytathatsz ivókúrát a himalája sóval. Sőt, a száraz bőröd ellenére  a fürdőkúrát is csak ajánlani tudom, hiszen a só erősíti a bőr természetes védőrétegét, és segítséget nyújt abban, hogy nehezebben száradjon ki. Először kezdj 1 %- os koncentrációjú vízzel, és ne felejtkezz el utána a hidratálásról sem, amelyhez kiváló ez a Prémium Illatos, BIO extra szűz kókuszolaj. 

Az ivókúrádat a következő recept szerint készítsd: oldj fel 1 kg Himalája őssót 3-3,5 liter vízben – ezzel 26 %-os steril oldatot kapsz. Az oldatban se csírák, se gombák, se baktériumok nem élnek meg, ezért zárt edényben korlátlan ideig tárolható.

Ivókúra esetén az alapoldatodból mindig csak egy teáskanálnyit tégy 2 dl tiszta vízhez. Idd meg minden reggel ébredés után éhgyomorra.

A minimumkúra 40 nap, maximumkúra 120 nap. Két hét szünet után ismételhető. Ugyanez az oldat használható szájápolásra, bőrpanaszok eseten, gyulladásokra, inhalálásra, orröblítésre, borogatásra is.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita