Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A segítségeteket szeretném kérni a választásban. Rövidlátó vagyok (3,5 dioptria), kontaktlencsét viselek. A szemem eléggé rossz állapotban van, a szemész szerint 10 évvel előrehaladott a romlása (34 éves vagyok), nehezen alkalmazkodik ha közelre és távolra fókuszálok, gyakran homályos a látásom és sötétben nem is merek közlekedni egyedül és persze egész nap a monitort nézem a munkahelyemen. Orvos nem tud konkrét gyógymódot adni ezért gondoltam hátha valamilyen vitamin pótlással enyhíthetőek a tünetek, de olyan sok van a kínálatotokban, hogy nem tudok dönteni. Válaszát előre is köszönöm! Üdv: Andi

2018-02-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andi!

Valóban így van, célzott tápanyagokkal késleltethető szemeink öregedése, és javítható az éleslátás. 

3 célzott kiegészítőt is figyelmedbe ajánlok. Az első egy májtisztító, májméregtelenítő kúra, és ez bizony nem elírás, hiszen a máj egészsége szoros kapcsolatban áll éleslátásunkkal. A máj egészséges működése befolyásolja a látás minőségét, és visszaköszön szemünk állapotán.

A másik két kiegészítő kifejezetten az éleslátásért felelős sárgafoltot (macula) táplálja, és védik a retinát, a károsító oxidáló anyagokkal az, ún. „szabad gyökökkel" szemben. Az egyik ilyen szemvitamin a világszabadalommal védett Luteina® bio-complex, a másik pedig fekete áfonya kivonatát koncentrálja, ami különösen az ideghártyát, vagyis a szem fényérzékeny részét segíti alkalmazkodni a fényhez és sötétséghez. 

Fontos a kúraszerű alkalmazás, ezért arra kérlek, hogy rendezkedj be egy 120 napos kúrára. Figyelj oda kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásodra, törekedj a rendszeres testmozgásra és igyál bőségesen a nap folyamán.

Olvass tovább a kiemeléseken keresztül.

Szép hétvégét;
Somogyi Rita