Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A segítségedet szeretném kérni a következő témában. Volt egy panaszokat okozó 11 cm x 10 cm x 9 cm-es nagy, petefészek cisztám, úgynevezett "csokiciszta", amit tavaly októberben megműtöttek. A bal oldali petefészkemet és a méh hátsó falában talált miómát eltávolították, hashártyámon észlelt elváltozásból kimetszést végeztek, és szövettanra küldtek mindent. A szövettan megállapította hogy endometriózisom van. 39 éves leszek idén nyáron, és nem biztos hogy szeretnék gyereket, legalábbis jelen állás szerint. A panaszaim továbbra is fennállnak, mint előtte, sőt még jobban felerősödtek, a műtét óta! Múlt héten voltam hüvelyi ultrahangon, ahol találtak a jobb petefészkemben egy 1,5 cm-es endometriomát és a méh bal oldalán pedig egy 4x 2 cm adenomyomát. Jelen pillanatban kb 2 hónapja már a következőket szedem: -Barátcserje 400 mg kapszula -Szerves cink tabletta 25 mg-os -Szerves szelén 100 mcg-s -D3 vitamin -Gold Omega 3® halolaj kapszula -Ligetszépe olaj kapszula biotin A és E vitaminnal pelletekkel, -Schüssler sók közül: Magnézium Phosphoricum és Ferrum Phosphoricum Vasat. Tudnál nekem segíteni hogy esetleg még mivel tudnám "elmúlasztani"ezt az adenomyomát és az endometriomát? Segítségedet előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Edina

2019-06-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Edina!

Az endometriózis a női meddőség egyik gyakori kiváltó oka, és a célzott tápanyagok mellett, melyeket te is fogyasztasz, azonnali életmódváltást követel meg tőlünk. Azt javaslom, hogy folytasd tovább a megkezdett kúráidat, de közben változtass az életmódodon is. Ehhez hasznos javaslatokat találsz erre a kiemelésre   kattintva.

Kisebb miómákat akár 40 nap alatt is zsugoríthatunk, egy napi 160-180gr szénhidrát tartalmú diétával és bio nyírfanedvvel  , ami kolloidális ásványokat tartalmaz, gyulladáscsökkentő hatású és lúgosítja a testfolyadékokat.

Hasznos tápanyag lehet számodra az 1000 mg-os méhpempő   is, fogyassz belőle napi egy ivótasakot!

Csökkentsd a stresszt! A mindennapi stressz kiegyensúlyozása talán a legnehezebb feladat, de nélkülözhetetlen a gyógyuláshoz. Itt lépnek be az adaptogén gyógynövények áldásos hatásai, melyet a Stress®Control kapszula   egyesít. Ezek a gyógynövények túl azon, hogy a stresszhez való alkalmazkodást segítik elő - tehát nem nyugtatók és altatók – abban is segítenek, hogy kiegyensúlyozzák a túlműködő és alulműködő szerveket!

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita