Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A segítséged szeretném kérni. A párom aktív dohányos és emiatt napközben köhög. Ajánlanál olyan vitamint ami a cigaretta káros hatásait ellensúlyozza? Én is szeretnék immunerősítőt mert mindig elkapom az őszi megfázást és torokgyulladást? Segítséged előre is köszönöm Erika

2018-09-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Erika!

Az aktív dohányzás egészségre káros hatásait ellensúlyozni csak úgy lehet, hogy letesszük a cigarettát. Táplálkozással, rendszeres testmozgással, bőséges folyadékbevitellel és célzott kiegészítőkkel csupán rizikófaktorait lehetséges csökkenteni. 

A legfontosabb, hogy első körben a férjed orvoshoz forduljon. Azért sem szabad elhanyagolni az említett tünetet, mert a rendszeres, éveken át tartó állandó száraz vagy nyákos köhögés, amely leginkább a reggeli órákban, csekély testi aktivitás mellett vagy akár nyugalomban is jelentkezik, a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) jele is lehet. A COPD összefoglaló elnevezés, tüdőtágulatot és krónikus bronchitiszt jelent. Mely ellen férjed már azzal is sokat tehet, ha aktív dohányzás helyett idővel alkalmi dohányossá válik.

Kiegészítőkről. Számos tanulmány igazolta, hogy egy dohányos szervezete különösen sok C-vitamint emészt fel. Cigarettázás mellett nagyon fontos a magas dózisú, jó minőségű C-vitamin visszapótlása, erre kiváló termékünk az 1000mg-os folyamatos felszívódású, Retard C-vitamin tablettánk  A C-vitamin olyan antioxidáns, ami mindenki számára fontos, ha erős immunrendszerről, sejtvédelemről, fizikai és szellemi aktívitásról beszélünk.

Ennek kiegészítéseként érdemes hasznos bélbaktériumokat fogyasztanotok, prebiotikus rosttal, ami a bélflóra egészségét szolgálja. Azt a helyszínt, ami az immunrendszer 70%-át adja testünknek. A szabadalommal is védett Ferzym® Bélflóra ampulla a benne található hasznos baktériumok segítségével képes kivédeni a fertőzéseket, továbbá ezek a parányi mikroorganizmusok immunvédő, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tápanyagokat is termelnek.

Ha letelt a 2 kiegészítővel folytatott minimum 60 napos kúra, váltsatok a Vita-min®plus, világszabadalommal védett multivitaminunkra, ami sejtszinten hasznosuló kelátolt ásványokat tartalmaz. Feltölti a szervezetet azokkal a vitaminokkal és ásványokkal, melyeknek hiánya legyengítheti immunrendszerünket. Ezen felül, tartalmaz egy fontos antioxidánst az EGCG-t (epigallokatekin gallát), ami hatékonyan védi meg a sejtek DNS-eit, és semlegesíti a szabad gyököket. Gyulladáscsökkentő és ismert rákprevenciós vegyület.

Ezt követően pedig jöhet egy újabb C-vitamin kúra és mellé a szelénnel is dúsítottGránátalma koncentrátum, mely immunmoduláló antioxidáns bombaként járul hozzá az egészség fenntartásához.

Végül szeretném hangsúlyozni, hogy egészségi állapotunk javításához, az étrend-kiegészítők fogyasztása mellett nélkülözhetetlen a rendszeres testmozgás, a minőségi étkezés és a megfelelő mennyiségű folyadék pótlásáról való gondoskodás is. Hiszen egészségünk alapjait ezek összesége fekteti le. 

Szeretettel:
Somogyi Rita