Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A sarkaimon lévő bőrkeményedésre mit tudna ajánlani? Van sarokreszelőm de nem mindig járok sikerrel, csak egy picit hoz le a bőrkeményedésből a többi ott marad és kemény a sarkam. Mikor pedikűrösnél voltam ő is ilyen eszközzel csinálta és akkor olyan szép puha lett és nem volt bőrkeményedés. Nézegettem a horzsakőt azt többször is lehet használni? A másik, hogy arcra is kéne valami ilyesmi mármint arcdörzsi, azt is tudna ajánlani? Köszönettel

2016-04-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita!

Nem is kérdés: a lábak, könyökök, sarkak bőrkeményedéseire jobb természetes „reszelő” nem is kell, mint az eredeti, valódi vulkanikus kőzetből álló Najel horzsakő, hámlasztókő. Válaszolva kérdésedre, igen, többször is használható, lassan kopik, sokáig ki fog szolgálni.

Az arcod dörzsölgetését azonban nem javaslom vele, hiszen ez egy sokkal kényesebb, vékonyabb bőrfelület, amely kíméletes bánásmódot kíván. A pórusok tisztítása, a bőr elhalt felső rétegeinek eltávolítása viszont valóban fontos és szükséges rituálé, ha szép arcbőrt szeretnél. Ehhez jó szívvel ajánlom, kiváló arc-, és testradírozó hatása miatt a mézes-mákos kecsketej szappanunkat!

  • vitaminjai, ásványi anyagai sértetlenül maradva táplálják,
  • zsírjai természetesen hidratálják,
  • az elhalt hámsejteket eltávolításáért felelő AHA zsírsavai pedig erejük teljében maradva selymesítik, fiatalítják meg a bőröd.

Ha azt hinnéd, hogy „csak” kecsketej, mák és méz van ebben a kézműves szappanban (mellesleg a teljes folyadéktartalma friss kecsketej, s nem tejpor!), tévednél - fusd csak át, mennyiféle kényeztető, egyenként is csodálatos hatású természetes összetevő került bele:

kecsketej, olívaolaj, pálmaolaj, kókuszolaj, ricinusolaj, BIO Ghanai  finomítatlan Shea vaj, méhviasz, méz, mák, indiai citromfű illóolaj.

Üdvözlettel; Rudolf Rita