Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A Puridren fito 12 – gyógynövény kivonatokat tartalmazó oldat-ot isszuk fogyni szeretnénk ezért. A fiamnál éjszakánként epével szalad tele a szája lehetséges ez ettől a kivonattól? Meddig ajánlott a kivonat szedése?Ténylegesen használ mint fogyasztás elősegítő agyag? Az interneten az alábbi cikket találtam mennyiben valós ez a cikk?Ártalmas étrend-kiegészítők a boltokban ANTSZ 2008-11-30 | letöltve: 15387 [ANTSZ Kommunikációs Főosztály] A Csillagszóró II. akció keretében az eddig megtartott ellenőrzések során az ÁNTSZ ellenőrei több esetben azt tapasztalták, hogy a betiltott termékek továbbra is megtalálhatóak a polcokon. Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy vásárlás előtt tájékozódjanak, és ne vásároljanak egészségre ártalmas terméket! Az ÁNTSZ ellenőrei, ha az ellenőrzött üzletekben a termékeket megtalálják, azokat zárolják. Az egészségre veszélyes termékek forgalmazása miatt bírságot szabnak ki. Az intézkedésnek nem engedelmeskedő kereskedők üzleteit a rendőrség segítségével be fogják záratni. A jogerős tiltó határozat ellenére gyakrabban forgalmazott termékek: Viamax Sensitive Desire for Women Viamax Sensitive Desire for Men Libidfit Graviola – graviolát tartalmazó kapszula Graviola – graviolát tartalmazó növényi kivonat Formula#1 növényi hatóanyagot tartalmazó kapszula Dr. Lenkei Életerő Napi Vitamin Csomag – Erős Dr. Lenkei Életerő Napi Vitamin Csomag – Közepes C-vitamin narancs ízű rágótabletta (500 mg) Szív-Erő – vitamin, ásványi anyag és egyéb szívbarát anyag tartalmú készítmény Szuper C 500 mg, – különleges, 22 természetes forrásból származó C-vitamin készítmény Szuper C-vitamin por alakban Szuperfrissítő – frissítő és ásványi anyagpótló por C-vitaminnal Vitamax-multivitamin por alakban – vitamin, ásványi anyag és nyomelem tartalmú készítmény Vitamax-multivitamin por alakban – almás vitamin, ásványi anyag és nyomelem tartalmú cukormentes készítmény Dr. Lenkei Életerő Napi Vitamin Csomag – Alap Ásványi anyag komplex – ásványi anyag kelát komplex tabletta B-komplex kapszula C-vitamin Bomba – C-vitamin 5000 mg-os adagokban C-vitamin érzékeny gyomrúak számára – gyomorkímélő C-vitamin készítmény Enyhe menses – vitamin, ásványi anyag és növényi kivonat Enyhe változókor – ásványi anyag és növényi kivonat Nátha Bomba – vitamin, ásványi anyag és növényi kivonatot tartalmazó készítmény Immunerősítő – vitamin, ásványi anyag és növényi kivonat EmileveFitoactive – fehér fűz és margitvirág kivonatot tartalmazó étrendkiegészítő tabletta Puridren fito 12 – gyógynövény kivonatokat tartalmazó oldat A tájékoztató közreadásával egyrészt a kereskedők figyelmét kívánjuk felhívni a jogkövető magatartásra, másrészt segíteni kívánjuk a vásárlók tájékozottságát, hogy egészségre ártalmas terméket ne vásároljanak. ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály Köszönöm a segítségét Garayné Ani

2019-09-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ani!

A Puridren® főzet a szervezet saját tisztító folyamatait fokozza, ami egyértelműen felgyorsítja az anyagcserét. Azzal is támogatja a testsúly csökkentését, hogy hozzájárul a testfolyadékok sav-bázis egyensúlyához.

Azt azonban fontos azt tudni, hogy ha fogyni szeretnénk, akkor meg kell tennünk a szükséges életmódbeli változtatásokat is (napi szénhidrátmennyiség csökkentése, rostbevitel növelése, bőséges folyadékfogyasztás, rendszeres testmozgás), hiszen egy étrend-kiegészítő önmagában ezeket a lépéseket nem helyettesíti. Fontos még a kúraszerű alkalmazás, ami minimum 60 – maximum 120 nap, a súlyfelesleg, tüneteink és panaszaink függvényében.

Amikor tisztító kúrába kezdünk, számolnunk kell azzal, hogy a kúra elején előfordulhatnak a szervezet fokozott salaktalanítása következtében olyan tünetek, mint a kellemetlen test- vagy szájszag, pattanások, emésztési zavarok, melyek tulajdonképp természeti törvényei a tisztító kúráknak. Az is előfordulhat, hogy már meglévő tüneteink erősödnek fel, mint pl. puffadás, de mindezek a kúra első 7-10 napján maguktól is megszűnnek, ha pedig tovább növeljük folyadékbevitelünket, akkor még gyorsabban.

Ezek között a tünetek között előfordulhat epés felböfögés, különösen már meglévő betegség, pl. reflux esetén. Viszont, ha már átestetek az első 10 napos kúrán, és ezek a tünetek csak most jelentkeztek, akkor az, már nem tulajdonítható a tisztító kúrának, ellenben jelezhet epe vagy májpanaszt, aminek pontos diagnosztizálásához, természetesen belgyógyász szakorvost kell felkeresni.  

Az is teljesen természetes, hogy a Puridren® főzet nincs tiltólistán, hiszen az OÉTI engedélyezett termékek listáján láthatod is a zöld pipát. Azért a történet tömör változatát leírom neked, hogy tisztán láthass. 

A Puridren® főzet legelőször 2007.05.22.-én lett beadva engedélyezésre az OETI-hez (12 éve).
2008. április 21. - én (rá 1 évre), a hivatal 3581/2008 - as notifikációs számon nyilvántartásába vette, mellyel elindulhatott a forgalmazás.
Majd az engedély kiadását követően, 2 hónapra rá az ANTSZ mégis betiltotta a főzetet (egy év engedélyre való várakozás után!), arra hivatkozva, hogy a termékben medveszőlő kivonat van (8. összetevő) és ezért ezt, OETI notifikáció alatt nem forgalmazható tovább. – itt hozzáteszem, hogy minden EU-s országban, ez időben ezzel az összetétellel és ilyen engedélyeztetési kategóriában volt kapható a termék, de a Magyar szabályozások ugye szigorúbbak.

Ennek a következménye az lett, hogy a termékeket vissza kellett gyűjtenünk, visszaszállíttatnunk a gyárba, mindezt dokumentálni, majd új fejlesztést előirányozni, új gyártással és specifikációkkal, ami tetemes plusz kiadást jelentett számunkra a hivatal hanyagsága és tévedése miatt.

Az engedélyeket újra beadtuk. Az OETI 2008. szeptember 29.-én (ez esetben már gyorsabb volt a hivatal) 3963/2008- as notifikációs számon nyilvántartásba vette a Puridren® étrend-kiegészítőt. A termék zöld pipás engedélye, ahogy azt már fent is írtam, az OETI honlapján megtekinthető.

Hogy miért bukkanhatunk a hálón olvasgatva mégis ilyen bejegyzésre? Mert az ANTSZ a honlapján közzétett egy bejegyzést, melynek az volt a lényege, hogy elmondhassa magáról a hivatal, mennyire sokat tesz a fogyasztókért, és mennyire körmére néz az étrend-kiegészítőket forgalmazó cégeknek. Ezzel csak az volt a gond, hogy ezen az oldalon kizárólag olyan cégeket jelenítettek meg „betiltott” termékekkel, akik jogszerűen adták be engedélykérelmüket, és notifikációhoz is jutottak, majd egy kis időre rá tiltással szembesültek.

A Cégünk hitelét erősen romboló bejegyzését hiába támadtunk meg, mire elértük célunkat, addigra rengetegen megosztották az igazságot teljes mértékben eltorzító és minősíthetetlen szövegkörnyezetben megjelenített közleményüket!

Remélem, hogy tudtam segíteni.
Mindenképpen várom visszajelzéseteket.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita