Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A puridren és a cotifibra termékeket megrendelése előtt szeretnék kérdezni. Régóta fennálló székrekedés, puffadás megoldására használnám a termékeket. Tekintettel arra, hogy a helyzetet súlyosbítja gyomorsav túltermelődés és reflux, az lenne a kérdésem, hogy ezek a termékek mennyire savanyúak, megtörténhet-e, hogy tovább serkentik a gyomorsav termelést - ezekre most rendszeresen gyógyszert szedek. Köszönöm a választ előre is! Zsuzsanna

2018-03-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsanna!

Ettől egyáltalán nem kell tartani, reflux és emésztőrendszeri problémák együttes megléte esetén kifejezetten szoktam ajánlani ezt a Puridren® - Cotifibra® kombinációt.
Azonban, a  táplálkozási szokások megreformálása elkerülhetetlen ezeknél a tüneteknél. Tapasztalataim szerint már egy 3 hónapos glutén, tej és finomított szénhidrátokat nélkülöző tudatos táplálkozás is sok esetben megszünteti a refluxos tüneteket, és az azt kísérő puffadást, és emésztési zavarokat.

A kiegészítők alkalmazása mellett, első lépés tehát az életmódváltás kell, hogy legyen.
Sokat segít az is, ha naponta 5-6 alkalommal eszel, de egy étkezés alkalmával soha ne fogyassz nagyobb mennyiséget, mint az ökölbe szorított kézfejed. Ügyelj a bőséges folyadékfogyasztásra, figyelj a rendszeres testmozgásra, és az alapos rágásra, mellyel szintén tehermentesíted az emésztésben résztvevő szerveket.

Fontos, hogy amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állunk, a kezelőorvossal egyeztetni kell mielőtt étrend-kiegészítő kúrába kezdünk.

Üdvözlettel: Somogyi Rita