Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A psylliummal kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy ha a psylliumot más termékekkel együtt, egyszerre veszem be, akkor nem kell attól tartani, hogy a psyllium megköti azokat?Mivel saját térfogata tízszeresét képes felvenni folyadékban, ezért gondolom, hogy a gyomorban már feloldódott, esetleg folyékony halmazállapotban fogyasztott táplálék kiegészítőket esetleg a psyllium venné fel (kötné meg), és ezért ezek a kiegészítők nem tudnak már hasznosulni, felszívódni a vastagbélben. Az általam vásárolt termékek közül több tartalmaz E-vitamint (Gold Omega3-12mg, Natúr Tanya D3+K2-10mg, Gold-Vit A+E-12mg). Ezen termékek mindennapi szedésével a napi ajánlott E-vitamin mennyiséget túllépem. Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni a véleményét, mert a feleségem picit aggódik emiatt, bár szerintem feleslegesen, hiszen a C-vitaminból is fogyasztható a napi ajánlott mennyiség többszöröse. :) Várom megtisztelő válaszát! Üdvözlettel B. Ottó

2019-03-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ottó!

Ahogy a psyllium fogyasztását javasoltam, úgy semmi gond nem lesz. Nyugodtan keverd el reggeli előtt, natur joghurtban és ne felejts el hozzá legalább 2 bögre vizet inni. Rá 10-15 percre jöhet a reggeli, ami közben bevesszük a halolaj kivonatunkat, amit egyáltalán nem gátol a felszívódásban ez a duzzadó rost.   

Ami pedig az E-vitamint érinti, az általad fogyasztott étrend-kiegészítőkben összesen 34 mg E-vitamint van, de vitaminterápiáknál 100-200 mg bevitele is megengedett. Az E-vitamin túladagolása egyébként sem jellemző, annak ellenére, hogy zsírban oldódó vitamin, a széklettel mégis folyamatosan kiürül a szervezetből. Hosszú ideig, és ettől lényegesen nagyobb dózisban kellene szedni ahhoz, hogy túl tudjuk adagolni.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita