Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A papaya enzimmel kapcsoltban lenne kérdésem. Nem tudom szebben leírni..nem tudok büfögni sajnálom, hogy ilyen egyszerűen fogalmazok. Étkezések után érzem, hogy jönne az a bizonyos dolog, ami aztán a nyelőcsőnél és torok tájékon megáll...ami egy fuladáshoz hasonló érzést vált ki. Ami számomra azért is nagyon rossz, mert alapból az elmúlt időszakot elég pánikosan éltem és bizony ez a probléma is néha pánikot vált ki. Utána olvastam a papaya enzimnek és úgy gondoltam talán segítene a problémámon.....Segítene????? Előre is köszönöm Anikó

2020-08-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anikó!

Böfögés során a gyomorban felgyülemlett levegőtől próbál megszabadulni a szervezet, amely evés közben, vagy éppen szénsavas italok fogyasztásával jut a gyomorba. Hogy ki mennyire tud böfögni alkati kérdés is lehet, de természetes a táplálkozással, életmóddal is összefüggésben áll.

A háttérben állhat alacsony gyomorsav szint is. Ebben nagyon nagy segítségedre lehet egy papaya kúra, ami túlzott savtermelődés és alacsony savszint esetén egyaránt segít. Ráadásul emésztőenzimeivel is hozzájárul az egészséges emésztéshez és a gyomor egészségéhez.

A másik tapasztalatom ami a kiváltó ok mögött húzódhatm, a stressz.  Ezért úgy gondolom, hogy a papaya koncentrátum mellett a másik fontos lépés a stresszmentesítés lenne, melyhez akár az adaptogén kivonatok segítségét is kérheted.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita