Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A múltkor már írtam, hogy akkor két hete szedtem a Stressz kontroll kapszulát. Akkori kérdésem az egyéb gyógynövényes termékekkel történő párhuzamos szedésére vonatkozott. Közben utána olvastam az összetevőinek, hogy bővebb infókat is tudjak róluk. A szibériai ginzenggel kapcsolatban olvastam, hogy nem ajánlott kávéval együtt fogyasztani. Nem tudok arról, hogy szívritmuszavarom lenne, de olykor - főként háton fekvéskor néha úgy érzem, hogy mintha hevesebben verne a szívem. Vérnyomást mérve nem tapasztalok rossz értékeket. Okozhatja ezt a fent említett kávé-tabletta hatás (napi két kávét iszom, azt is tejesen), vagy egyszerűen inkább csak a szorongás számlájára írható-e. Illetve akkor ezek kapcsán kérdezném, hogy tapasztalt-e már valaki bármilyen mellékhatást napi két szem kapszula szedése mellett? Bár az adaptogén gyógynövények kapcsán alapvetően azt olvasom, hogy nincsenek mellékhatások, de ha az összetevőket külön-külön nézem, ott azért felsorolnak olyan eseteket is, amikor nem ajánlott. Segítségét előre is megköszönöm! Üdv: Nóri

2019-04-15
Somogyi Rita válasza:

Kedves Nóri!

Ahogy írod is, egy növény akkor kap adaptogén kategóriát, ha annak fogyasztása még hosszú távon sem okoz mellékhatásokat. Én nem olvastam olyan tanulmányt, ami összeférhetetlenné tenné a kávéfogyasztást a szibériai ginzenggel, és eddigi pályafutásom során sem találkoztam még ilyennel. Azonban az igaz, ha valaki szorongásos panasszal él, jobb kerüli az olyan stimulánsokat, mint a kávé koffeinje.

Így összességében, csak azt tudom írni, hogy az adaptogén kivonatokat egyesítő, Stress® Control  kivonat egy biztonságos kiegészítő, ami az általam legtöbbet ajánlott tápanyag.

Kérlek, csökkentsd a napi 2 adag kávét egyre, majd lehetőleg hagyd is el, a legjobb eredmények érdekében.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita