Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A most akcióban lévő COTIFIBRA Bélradír ivókúrát szeretném majd megrendelni de mielőtt belevágnék a kúrába azt szeretném tőled megkérdezni,hogy ezt munka mellett lehet úgy szedni,hogy ne legyen kellemetlen?Eladóként dolgozom ,nem tudok csak úgy elrohanni a mellékhelységbe.Milyen kínos "mellékhatással"járhat a hétköznapokba? Válaszod előre is köszönöm! Üdvözlettel:Tokai Szilvia

2019-09-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Szilvia!

A Cotifibra bélradír nem hashajtó, azonban a béltisztító kúrák első időszakában előfordulhatnak hasmenéses, székrekedéses vagy akár puffadásos tünetek. 

Ennek az oka, hogy a Cotifibra a bélflórában kolonizálja, sokasítja a hasznos bélbaktériumokat. A bélflóra akkor van egyensúlyban, ha 80%-os többségben élnek ott ezen hasznos mikroorganizmusok, és 20%-os kisebbségben az olyan patogének, mint a Candida gomba, vagy az E. coli baktérium.

Ez az egyensúly azonban igen gyakran felborul és a patogének képesek nagyobb százalékot ölteni. A prebiotikus rostanyagok ezt az egyensúly billentik vissza, de ha például megnövekedett a százalékos mennyisége a Candidának, akkor székrekedést, ha az E. colinak, akkor hasmenést tapasztalhatunk a kezdetekben, hiszen mindenki a túlélésre fog hajtani. Ezek a tünetek azonban természeti törvények, magyarul a méregtelenítés első szakaszának velejárói. Mindez legkésőbb 7-10 nap alatt megoldódik, és ha bőséges folyadékbevitelről is gondoskodunk, akkor még gyorsabban. :-)

Azonban ezen idő alatt sem kell attól félned, hogy a Cotifibra fogyasztása akadályozna a munkádban.

Így arra biztatlak, hogy vágj bele bátran a kúrádba!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita