Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A mikronizált galagonya tabletta ha nem is azonnal, de 1-2 hónap elteltével rendezte eü.problémámat. Szívritmuszavaraim csak nagyon ritkán, akkor is enyhén és rövid ideig jelentkeznek, a vérnyomásom pedig rendszeresen 110/70 körül van, a pulzusszámom is normális. Én elsősorban béta-blokkoló hatása miatt szedem, mert hitem szerint szelídebben szabályozza a szív működését, mint az erre ható gyógyszerek, amelyek bizony ritkán mellékhatás mentesek. Tehát én egy egészséges és jól bevált "gyógyszerként" tekintek a galagonya tablettára, amelyet 6. hónapja napi rendszerességgel szedek. De mivel a termékleírásotokban az szerepel, hogy maximumkúra: 125 nap (3 doboz), ami évente kétszer ismételhető, így kicsit bizonytalan vagyok abban, hogy kihagyás nélkül továbbra is bátran szedhetem-e azokat. (Bevallom, kicsit tartok attól, hogy visszatérnek a szüneteltetés idejére a mára rendeződött problémáim.) Mi a véleményed? Előre is köszönöm válaszod, ill tanácsod! Üdv: B.Ildikó

2020-10-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó!

Gyógynövényes kiegészítők esetén a kúraidők és különösen a szünet betartására azért van szükség, mert így tudjuk biztosítani a magas biohasznosulást. Ha folyamatosan, hosszú ideig szedjük a gyógynövény kivonatát, jelen esetben a galagonyát, egy idő után a szervezet hozzá fog szokni, ezáltal pedig éppen azok a jótékony tulajdonságok szűnnek meg, amiért belekezdtél a kúrába. Ezért arra kérlek, hogy most tarts a galagonya kúrádból 1 hónap szünetet.

Ezalatt kezdj bele bátran egy gránátalma kúrába, mellyel nemcsak szív-és érrendszered egészségét támogathatod meg, de immunrendszeredet is. Mellette párhuzamosan akár Q10 -et is fogyaszthatsz, mely elengedhetetlen tápanyag a szív normál működéséhez, segítségével ver a szívünk több, mint százezret naponta.

És persze arról se felejtkezzünk el, hogy ezek a tápanyagok nem alkalmasak arra, hogy gyógyszereket váltsanak ki, sőt, bizonyos esetekben nem is kerülhetjük meg a gyógyszerek alkalmazását, ezért nagyon fontos az orvosunkkal történő együttműködés is.

Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita