Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A menstruációm az utóbbi időben eléggé elhúzodik, lassú lefolyású akár 10 nap is lehet. Ebből mindeőssze 2-3 nap normálsi a vérzés mennyisége, a többin épp csak jelzsé értékű. Két hónapja laparoszkópos műtétem volt, cisztát kellett eltávolítani. MInden rendben ment, de a kontroll során kiderült, hogy újra van egy 2 cm kis ciszta a petefészekmben. Az orvos szerint azzal lehet összefüggésben, hogy a petém a cikuls során nem érik és reped meg rendesen, így később cisztává alakul. Azt mondta még ne aggódjak, ez a ciszta simán elmúlhat magától a menstruációm alatt. Van esetleg olyan termékük, ami a peteérést segíti elő, és kicsit felturbózná a menstruációmat? Köszönöm

2019-01-17
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsu!

Az általad tapasztalt kellemetlenségek, sajnos jellemző tünetei a policisztás ovárium szindrómának is. Ha erre a kiemelésre kattintasz, bővebben olvashatsz róla.

Ugyan esetedben még nem erről van szó, de egyrészt célszerű tenni azért, hogy ne is alakuljon ki, másrészt úgy vélem, hogy az ott felsorolt mentőlépések és célzott tápanyagok - különösen a stressz-mentesítés és étrend, valamint a ligetszépe kivonat, a méhpempő ivótasakok, a D3-vitamin, és magnézium -, hasznosak lehetnek a számodra is, és hozzájárulnak menstruációs ciklusod rendezéséhez.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita