Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A Lipo koncentrátum használatával kapcsolatosan lenne néhány kérdésem (most tervezem, hogy rendelek belőle). 1. Reggelente éhgyomorra szoktam citromos vizet inni (már évek óta). Mivel a Lipo-t is étkezések előtt kell inni, ez a citromos vízzel hogyan egyeztethető össze? Ha megy együtt a kettő, akkor melyiket kellene előbb meginni és mennyi idő múlva a másikat? 2. Tervezem, hogy pozitív hatásai miatt az Acai Berry-ből is rendelek. Ha jól láttam, azt is éhgyomorra javasolt fogyasztani. Ehhez képest az Acai hogyan kombinálható reggel a Lipo-val (és a citromos vízzel)? 3. Az előző kérdésekhez kapcsolódva, általánosságban is mennyi idővel étkezés előtt javasolt meginni a Lipo-s vizet? (Mindkét terméket fogyás - max. 2-3 kg a cél - elősegítésére, a Lipo-t ezen felül időnként fellépő puffadás mérséklésére fogyasztanám, persze az Acai kapcsán az egyéb pozitív hatások is vonzóak.) Előre is köszönöm a választ! T. Bernadett

2018-02-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves T. Bernadett!

  1. Tartsd meg nyugodtan a reggeli szertartásod a citromos vízzel. Elkezdheted a napi Lipo+ főzet fogyasztást a tízórai előtt is. Alkalmazása mellett ugyanis 5-6 étkezést is javaslunk naponta. A lényeg az, hogy egész nap egyenlő arányban fogyasszuk, a 1,5 literes hígítást.
  2.  Az Acai berry koncentrátumból napi 20 ml-nyi mennyiség bevitele javasolt a nap folyamán, tisztán. És bár oldható más folyadékkal is, az teljesen felesleges, mert remek íze van, és ha azt lenyelés előtt jól átforgatjuk a szánkban, kolloidális összetevői nyálkahártyán keresztül is felszívódnak. Adagolása nem kötött az étkezések előtti időszakra, így fogyasztását reggeli közben, vagy közvetlen utána is időzíthetjük.
  3. Azokat a kiegészítőket, melyek fogyasztását kifejezetten étkezés előtt vagy étkezés után javasolják, ott legalább 15-20 perc elhagyással kell időzíteni az adagolást.
  4. Ne feledkezz meg a kúraszerű alkalmazásról, ami minimum 60 napot jelent, és arról sem, hogy a kúrát életmódváltás is kell kísérje. Ilyen például az az 5 alapszabály, melyet a Lipo+ főzet oldalán is feltűntetünk, és melyek betartásával nem csak, hogy gyorsíthatod az eredményt, de azok a kúraidő befejeztével is segítségedre lesznek egy egészségesebb élet megteremtésében és megtartásában.

Igyunk sok vizet!

a napi átlagos folyadékbevitel 2-3 liter között van, de tisztítókúrák vagy testsúlycsökkentő kúrák ideje alatt ez, 20 kilogrammonként 1 liter vizet vagy gyógyteát jelent (nincs gyümölcslé, nincs diétás üdítő, nincs gyümölcs- és fekete tea). Az emberi test 70 %-a víz, ennek a vizes közegnek a segítségével történik a sejtszintű ”kommunikáció". A bőséges folyadékbevitel hozzájárul az anyagcsere folyamatok serkentéséhez, és a testfolyadékok pH-értékeinek szabályozásához.

Rágjunk alaposan!

Az alapos rágásnak óriási szerepe van abban, hogy a szervezetbe bevitt táplálékokat tökéletesen megemésszük. Ha megfeledkezünk arról, hogy az emésztés a szájban kezdődik a fogak őrlésével - melynek segítségével ellúgosítjuk az ételt -, akkor sok-sok órán keresztül tesszük ki magunkat erjedésnek és rothadásnak, ami savasítja a testfolyadékokat, és salakanyag többletet ró ránk.

Ha alaposan rágunk, akkor sokkal több tápanyagot tud hasznosítani a szervezetünk. Az alapos rágás még az étvágyat is csökkenti, mert a test tápanyag mennyisége és az étvágy között szoros összefüggés van. Kevesebb ételre van szükségünk akkor, ha magas a tápanyag ellátottság. Ha nem rágunk, akkor nem is bontunk tökéletesen, ami pocakot is előidéz.

Együnk naponta többször keveset!

Ha a napi ételadagunkat 5 részletben fogyasztjuk el, tehermentesítjük a legnagyobb méregtelenítő szervet, a májat, és egyenletes vércukorszintről gondoskodunk, amikor a szervezet a zsírégető zónában dübörög. Így sikeresen elkerülhetjük az inzulincsúcsokat, vagyis azt az állapotot, amikor a test raktároz. A májnak nem csak testsúlyunk szempontjából van óriási szerepe, de általános egészségünk, különösen az emésztésünk, és koleszterinszintünk szempontjából is.

Mozogjunk!

Mozgás nélkül nincs egészség, mozgás nélkül nincs egészséges anyagcsere sem. Hetente legalább 3x1 órát szánjunk testmozgásra, kezdetben az ütemes séta is megteszi. A mozgás átmasszírozza a belső szerveket, a közben létrejövő hasi légzés oxigénhez juttatja sejtjeinket és lúgosítja a testfolyadékokat, hiszen szén-dioxidot lélegzünk ki.

Mosolyogni tessék!

Törekedjünk a napi stressz levezetésére, mondjuk meditáció segítségével, ugyanis a negatív érzelmi állapot, biokémiai folyamatok ezreit indítja el a testben, ami savakat generál. Ezért amikor méreganyagokról beszélünk, még véletlenül se gondolja senki, hogy csak táplálék útján tudja magát mérgezni!

A pozitív életszemlélet, az optimizmus fél egészség, ami alakunkon és kötőszövetünkön is visszatürköződik. Sokan talán nem is tudják, hogy miközben például a szomszéddal vitatkoznak, az biokémiai folyamatok százait indítja el szervezetükben.

Egy tartósan fennálló stressz (ami alatt egyaránt értjük az alábbiakat: szeretetlenség, önértékelési zavar, düh, félelem, idegesség, szorongás, pánik…), pedig sajnos megváltoztatja a testfolyadékok pH-értékeit, az állapot salakanyag többlettel jár, ami nagyszerűen raktározódik például hasi úszógumik formájában.

Sok sikert a kúrádhoz;
Somogyi Rita