Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves RIta ! A ligetszépeolaj kapszulával kapcsolatban szeretném kérdezni , hogy okoz-e ösztrogén dominanciát ? Hormonális problémákra szeretném szedni . 48 éves vagyok és elhúzódó vérzési problémáim vannak . Esetleg ezen kívül tudna -e nekem valamit még ajánlani ? Köszönettel és üdvözlettel : Judit

2019-09-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Judit!

Nem, a Ligetszépe olaj kapszula nem okoz ösztrogéndominanciát, sőt, az egyik alapvető tápanyag, ha a hormonális egyensúly visszaszerzéséről van szó.

Két további fontos kiegészítő:

méhpempő, amely pro-hormonokat, vagyis előhormonokat tartalmaz, melyekből a szervezet a számára szükséges hormont tudja előállítani belőle, és a

D3-vitamin, amely hormonként működik a szervezetben, és az összes szervrendszer működését befolyásolja.

Azt azonban tudnod kell, hogy az ösztrogén dominancia megszűntetésében a legnagyobb szerepet a tudatos táplálkozás, a bőséges rostfogyasztás, a májkímélő étrend, a bőséges folyadékbevitel, illetve a rendszeres testmozgás és a napi stressz ellensúlyozása jelenti. Az az első szám cselekvési terv!

A javulás érdekében természetesen fel kell tárni az ösztrogén dominancia egyéb esetleges okait is, melyekre szintén dolgozni kell. Ilyenek; a változó kor, a túlsúly, a pajzsmirigy alulműködés, a májzsírosodás és egyéb májpanaszok, inzulinrezisztencia vagy épp a változó kor… melyek szintén javulnak a fenti cselekvési terv hatására.

Összességében hormonális egyensúlyunk visszaszerzése összetett feladat, ezért nem remélhetünk megoldást, csak, önmagában étrend-kiegészítők étrendi dúsításától. Rendezkedj be egy 120 napos kúraidőre, és meglátod már a kúra felénél jobban fogod magad érezni.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita