Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A Ligetszépe kapszula oldalán felmerülő kérdésemet folytatva - olyan alternatívát keresek a kapszulára, aminek nincs állati eredetű összetevője (pl. zselatin), de hasonlóan jó hatása van a hormon-egyensúlyra PCOS esetén, és jót tesz a száraz, hámló, ekcémás vagy rozáceás bőrnek. Köszönöm!

2017-10-29
Somogyi Rita válasza:

Kedves NoaN!

Nem csak a ligetszépe Omega6 zsírsava, de az Omega3 zsírsavak is igen fontosak, ha PCOS-ről és száraz, hámló, ekcémás vagy rozáceás bőrről beszélünk. Kérlek, használd külsőleg és belsőleg a lenmagolajat  a ligeszépe olaj kivonat helyett. Illetve kezdj minden reggel chia maggal.

A ligetszépe hidegen sajtolt olaját is fogyaszthatod mellette, és kenheted is vele bőrödet a vegyi kozmetikumok helyett, de annak gamma-linolénsav tartalma – vagyis az a hatóanyag, ami a hatásért felel – ezekben az olajsajtolásokban nem megbízható.

Továbbá kérlek, kattints ide, és olvasd összefoglaló anyagunkat a PCOS-ről! – melyet rögtön így kezdünk;

„Az első és legfontosabb lépés a stressz-mentesítés, a második a diéta, a harmadik a testmozgás, a negyedik lépcső pedig, hogy célzott tápanyagokkal dúsítod az étrended!”

A felsorolt kiegészítők közül nagyon fontos, mint természetes hormonrendező a D3-vitamin tabletta. És mivel a PCOS első számú kiváltó oka a stressz, a második az inzulintöbblet (inzulinrezisztencia), a harmadik kiváltó ok pedig a gyulladásos állapotok, nagy hasznát veszed a zöld tea EGCG névre hallgató antioxidánsának, mely mindhárom kiváltó okot támogatja életmódváltásod mellett. Sőt jó szívvel ajánlom a Női Egyensúly komplexet is. 

Üdvözlettel: Somogyi Rita