Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A lepkeszegmag tablettáról érdeklődnék. Régebben ajánlották nekem mellnövelésre. Elolvastam a leírását de inkább szoptatós kismamáknak tejelválasztás fokozásra és a klimax tüneteinek enyhítésére van. Ha nekem nincsenek ilyenek és nem is szoptatok, akkor is szedhetem mellnövelés céljából? Félek nehogy ártsak vele. Ha szedhetem akkor mellnövelés céljából mennyit kell szedni naponta, étkezés előtt vagy után és hány dobozzal? Mennyivel növeli meg a mellméretet? Ha abbahagyom utána visszaáll az eredeti állapotra a mellem vagy hogy lehet megtartani a megnövelt mellet? Olvastam, hogy tea is van belőle vagy a magokat mézzel is eszik. Vagy csíráztatva. A természetes nem jobb mint a kapszula? Kapszula mellett lehet a csírákat is enni vagy teaként fogyasztani? Milyen ételek tartalmaznak még nagy mennyiségben fitoösztrogént? A másik, hogy fiatalodás céljából melyik lenne jobb a facelift ital vagy a hialumax duo? 36 éves vagyok csak mostanában olyan fáradtnak látom magam. Pár hónapja még letagadhattam 10 évet, most meg már megmondják, hogy 36 körüli vagyok :) Régebben ittam már ilyen facelift italt 1 üveggel de nem vettem észre semmi változást. Köszönettel:R

2015-04-10
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita!

Több mint 300 étel tartalmaz fitoösztrogéneket (szója, bab, borsó, len, hajdina, lóhere..). A legjobb minőségű, és legtöbbet kutatott fitoösztrogén forrást azonban a lepkeszeg magjából kivont fitoösztrogének jelentik, ezek közül is a diosgenin. A fitoösztrogének az ösztrogénhez hasonló térszerkezettel bíró, természetes vegyületek, melyek a hormonális egyensúlyt szabályozzák, de mindezt ösztrogén mellékhatás nélkül teszik.

A görögszéna hormonális egyensúlyt szabályzó hatását nagyon sokféleképp használhatjuk ki, legismertebb tulajdonságai; enyhíti a változókori tüneteket, és azok szövődményeit, mint csontritkulás, diabétesz, magas vérnyomás, izomsorvadás. Kezeli a menzesz előtt jelentkező kellemetlen tüneteket (PMS). Szoptatós kismamáknál fokozza a tejelválasztást, ez a tulajdonsága egyébként az ókor óta ismert. Megoldás túl erős havi vérzés vagy vérzés kimaradás esetén.

Mindezek mellett pedig van egy kellemes mellékhatása, hogy feszesebbé, teltebbé varázsolja a melleket. Ez egy kúra alatt, ami 3 hónapos (a kúra felég általában nem érezhető semmi, de ettől nem kell megijedni) egy kosármérettel is megnövelheti melleink méretét. Ez a kebelnövelő, feszesítő hatás fontos pszichológiai frusztrációk oldója, mely kialakulhat szoptatás vagy nagy súlycsökkenés eredményeként jelentkező mellpetyhüdtség okán. Mivel természetes anyagról van szó, a kúrákat évente ismételni kell.  

Természetesen a siker érdekében standardizált kivonat, és kúraszerű alkalmazás szükséges, ezért csakis tabletta formát javaslok fogyasztani. Az Erbavita görögszéna tabletta nem csak, hogy standardizált, de mikronizált is, ami tökéletes biohasznosulásról gondoskodik. Naponta 3x1 vagy 3x2 tablettát fogyasztunk belőle, az étkezések előtt, bőséges folyadékkal. Feltétlen próbáld ki!  

Ami pedig a fiatalos kinézetet illeti, azt, hogy ki hány évet tagadhat le, az bizony nagyon összetett dolog. Nem csupán egy kiegészítő tápanyag fogyasztásáról van szó, hanem elsősorban életmódról, rendszeres testmozgásról, szellemi-lelki nagytakarításról, folyadékbevitelről, táplálkozásról, és csak ezt követően jönnek csak az étrend-kiegészítők, ahol pedig mindig kúraszerű használatról beszélünk. A kollagénnek például egy minimumkúrája 3 üveg és naponta 3000mg Szerves C-vitaminnal kell kombinálni. 40 év alatt elég a hialuronsav is, ami fiatalon tartja a kollagén rostokat, de a hialuronsav esetében is van kúraidő amit be kell tartani, és mindemellett az életmódon is javítanunk kell. Szeretem mindig az alapoknál elkezdeni a fiatalító kúrákkat, és ez nem más, mint egy alapos méregtelenítés és lúgosítás. Talán kezdj Te is ezzel!

Üdvözlettel;

Somogyi Rita