Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A következő problémával kereslek fel, amely a kislányomat érinti. Ő 4,5 éves, (egészséges, allergiáról nem tudunk) és 2 évvel ezelőtt egy családi rendezvényen több alkalommal (mint utólag kiderült) egy felelőtlen családtag elvitte a mosdóba, ahol a nyilvános wc-re ráültette, illetve helytelenül törölte meg. Ennek diagnosztizált Coli baktérium fertőzés a hüvelyében, lett az eredménye. Tünetei: gyulladt gát, végbélnyilás és hüvely, sárgás zöldes folyás, enyhe égő, viszkető érzés. Jártunk vele több szakorvosnál, pontosan 4 orvos vizsgálta, ebből 2 vett kenetet, mindegyik a coli fertőzést mutatta ki. Kapott rá rengeteg hüvelykrémet, melyek idei-óráig használnak, de az alkalmazás után visszatérnek a tünetek. Nemrég vagyunk túl egy antibiotikum kúrán is, körülbelül semmit nem használt. Teljesen el vagyok keseredve, nem tudom hogyan segítsek rajta, hová forduljak. Köszönöm, ha válaszolsz, Reni

2020-12-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Reni!

Az E.Coli baktérium egy antibiotikum rezisztens baktérium, nagyon ragaszkodó, éppen ezért nagyon nehéz megszabadulni tőle. Komplexen kell ellene fellépnünk.

Először is a bélflóra egyensúlyára kell koncentrálnunk. Ennek az oka egyrészt, hogy a bélflóra egyensúlya az alap szervezetünk ellenállóképességének növeléséhez. Másrészt pedig, hogy az E.Coli is a bélflórában élő patogén, probléma akkor alakul ki, amikor ez az egyensúly megbomlik, az E.Coli kerül túlsúlyba, és a bélrendszerből „vándorolva” panaszokat okoz, pl. a hüvelyben vagy a húgyúti rendszerben.

Ferzym® bélflóra ampulla 7 milliárd probiotikumot és plusz prebiotikus rostot tartalmaz. Adj belőle minden reggel egyet a kislánynak, éhgyomorra, 90 napig.

Mellette szükségünk lesz egy természetes fertőtlenítő, baktérium ellenes kivonatra. A Garlicin® szagtalan fokhagyma kapszula a fokhagyma négy legfontosabb kéntartalmú vegyületét tartalmazza, nagy dózisban. Már 3 éves kortól fogyasztható.

Továbbá, C-vitamin adagolásával tehetjük ellenállóbbá az immunrendszert.

Amire még szeretném felhívni a figyelmet E.coli baktériummal kapcsolatban az a D-mannóz (az Oktogoni üzletünkben beszerezhető, de kiszállítással is tudjuk küldeni). Gyors segítséget nyújt E. Coli fertőzés esetén, azonban a kúrát (1-2 hónap) akkor is célszerű végigcsinálni, hogy véglegesen megszabadulhassunk tőle. Már kisgyermekek is fogyaszthatják ( ez tulajdonképpen egy egyszerű cukor, amihez az E.Coli hozzá tud kapcsolódni, így kiürül a szervezetből). A D-Mannóz az emésztőrendszer felső részében szívódik fel, ezért jobban hasznosul, ha étkezés előtt alkalmazzuk.

A bélflóra egyensúlyának helyreállítása a hüvelyflóra egészségére is hatással van. Tisztálkodáshoz használjatok tejsavas kamillás intim mosakodót.

Sok sikert kívánok a kúrához, és várom  visszajelzésedet, hogyan haladtok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita