Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A kezemen volt egy gombás fertőzés, amit "átvittem" az arcomra. Voltam bőrgyógyásznál, egy hónapig használtam egy krémet és egy ecsetelőt, de nem sokat változott a helyzet. Írt fel egy tablettát is, amit bevallom nem mertem bevenni ( hallottam róla, hogy nagyon tökreteszi a májat ). A gombás fertőzés a szemem melletti területen is volt, az orvos által felírt kence és ecsetelő pedig nagyon csípte ( mentolos ) , így nem is napi egy alkalomnál többször nem tudtam bekenni. Próbálkoztam almaecettel kenni, száradás után pedig mandula vagy argánolajjal, volt hogy szebb lett, de igazából nem tűnt el vagy az arcom más helyén megjelent. Két hete szedem a Fitotree kapszulát. Mit tudnál ajánlani ezen kívül? Nagyon zavar a bőrgomba, főleg mert az arcomon van és látványos.. Köszönöm Ditta

2019-10-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ditta!

A bőrgomba bizony szívós egy népség. Ezért ellenük külsőleg és belsőleg is hadat kell üzenni, és arra is gondolni kell, hogy ne csak a tüneteket, de az okokat is megszüntesd. Ehhez csökkentsd a gombák által kedvelt – és őket szaporító - fehér cukor, gyümölcscukor, fehér liszt, élesztő összetevőket tartalmazó táplálékok bevitelét. Fogyassz több folyadékot, sőt folyadékbeviteled egy része készüljön, a szervezeted sav-bázis egyensúlyát támogató Puridren® koncentrátumból. Egyél több zöldségfélét, illetve bázikus ételeket, mint amilyen a köles vagy a quinoa. Étrended pedig egészítsd ki Omega zsírsavakat tartalmazó kendermag olajjal.

A Fitotree standardizált kapszula kiváló gombaölő kivonat, a kúraidő legyen 120 nap. Azonban, ha vissza-visszatérő gombás fertőzésünk van, amitől nehezen tudunk megszabadulni, akkor nem szabad elfelejtkeznünk bélfóránk egészségéről sem, ugyanis immunrendszerünk egészsége innen indul ki. Támogasd meg bélflórád a Ferzym® bélflóra ampullával.

Külsőleg a problémás területen alkalmazd a 38%-os terpéntartalommal bíró ausztrál teafaolajat. Alkalmazhatod hígítatlanul, ecsetelőként, azonban a szemhez közeli területeken inkább argán olajba vagy mandulaolajba cseppentsd, és úgy masszírozd be.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita