Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A kérdésem, hogy a visszeresség kezelhető, megállítható valamilyen diétával, vagy van erre valami természetes módszer? Egyre jobban visszeresednek a lábaim, gyakran fájdogál, bedagad, vizesedik. Mindig karcsú lábaim voltak, és szerintem még nem vagyok olyan öreg (pár napig még 29..) hogy ilyen gondjaim legyenek, mégis ez a helyzet. Észrevettem, hogy ha sportolok utána csak még rosszabb lesz. Táncórák után is ugyanez van. Az orvos szerint műteni egyelőre felesleges, kenegessem meg hordjak kompressziós harisnyát. Hát lehet hogy az lesz belőle, vagy majd műtét, ha lerobbanak az erek annyira hogy az orvos is „alkalmasnak” találjon rá, de nagyon nem szeretném. Köszönöm előre is a választ! Iza

2015-07-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Iza!
A visszerek esetében az erőteljes sport nem tesz jót. Ez nem azt jelenti, hogy abba kell hagynod a mozgást, sőt a kocogás, a séta, vagy például az úszás egyértelműen javít a helyzeten. Természetesen, ha túlsúlyos vagy, akkor diétás étrendet kell tartani, de visszérdiéta tulajdonképpen nem más, mint az egészséges és vegyes táplálkozás kiegészítése olyan tápanyagokkal, melyek erősítik a kötőszövetet és az erek falát, illetve fokozzák a vér-és nyirokkeringést.

Az ügy tehát nem reménytelen, hiszen épp ilyen gondokra fejlesztették ki a GambeSlim® Szép lábak Főzetet, amely egy nyiroktisztító, vérkeringést fokozó, érfal- és kötőszövet erősítő koncentrátum. Gyógynövényeket és kollagént tartalmaz. Azt javaslom még, hogy fogyassz napi 2000mg Szerves C-vitamint is, hiszen ez alapvető érfal erősítő antioxidáns amiből nagy mennyiségre van szükség, de az ajánlott linken találsz pluszban 10 olyan tápanyagot, amivel felgyorsíthatod a kúrád eredményességét, és egy krémet is, amit külsőleg használhatsz.

A hétköznapokra néhány hasznos tanács: Találd meg a megfelelő mozgásformát! Kerüld a forró fürdőket, szaunákat, mert a meleg elősegíti a vénák kitágulását! Fürdés után kapjon hideg vizes zuhanyt a lábad! Ha túlsúlyod van, diétázz, szabadulj meg a felesleges kilóktól! Hordj kényelmes sarkú cipőket! Alváskor polcod fel a lábad 10-15 cm magasra, sőt, napközben is rendszeresíts egy sámlit az asztalod alá, ha ülőmunkát végzel - időközönként emeld meg, tornáztasd át a lábaidat.

Üdvözlettel; Rudolf Rita