Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A kérdésem az lenne, hogy ma érkezett meg a d vitamin, amit önöktől rendeltem..mellette szedek máshonnan vásárolt multivitamint amiben van d vitamin 5,0 ug ( nem találok a billentyűn megfelelő jelet) :-) ez a mennyiség mellett szedhetem pluszban a d vitamint? Valamint tényleg kellene K2 vitamin a d vitamin jobb felszívódása érdekében? Valamint egy olyan dologról szeretnék érdeklődni, hogy megcsináltam egy 20 napos kúrát a fitotree-ből, és egy hónap után elkezdett fájni a fejem...először nem tudtam mitől lehet, majd mikor már három hete fájt napi szinten ( egyáltalán nem vagyok fejfájós) akkor gondolkodtam lehet ettől...leálltam...pár napra elmúlt a fejfájás..és hetekig elő sem jött, míg egy enyhe torokfájás miatt két napig szedtem teafa cseppet (2-3 cseppet mézbe keverve) Másnapra újra megfájdult a fejem...lehet hogy a teafa okozza? Pedig annyira hasznos..és hosszú idő óta végre nem szedtem össze semmit nyáron a strandon ás a torokfájás is elmúlt tőle..mit tehetnék,. hogy szedjem a teafát, de ne okozzon fejfájást? Ha tényleg ettől van.... Köszönöm szépen előre is a választ... -Bereczki Ildikó

2017-11-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Bereczki Ildikó!

A D3-vitamin amit rendeltél 50 mikrogramm (2000NE) hatóanyag tartalmú, ami mellett biztonsággal fogyasztható az a plusz 5 mikrogramm, amit multivitaminnal viszel be. Annál is inkább, mert a D3-vitamin adagolását az téli időszak 100 mikrogrammra is megnöveli, és ezt az adagolást esetleges súlyfelesleg, krónikus gyulladások vagy endokrin betegségek még nyáron is tartják. Sőt, ettől nagyobb dózist is indokoltnak tarthat szakorvos, így nem ritka a 200 mikrogrammos adagolás sem. Természetesen a D3-vitamin szintet félévente ellenőriztetni javasolt. És igen a D3-vitamin biohasznosulását fokozza a K2-vitamin és a magnézium is. Lehet akár mindkettővel kiegészíteni a D3-vitamin kúrát!

A FitoTree csepp és a teafa olaj kapcsán semmit nem tudsz tenni. Ugyanis azokat előszeretettel ajánlom fejfájós és migrénes panaszok esetén is. Így csakis valami egyéni érzékenység lehet a háttérben valamelyik összetevőre. Ennek utána lehet járni, de addig is kerüld a teafa olaj alapú kivonatokat.

Esetleg szóba jöhet még az alacsony folyadékfogyasztás, ami az ilyen mikrobaölő kivonatoknál azért fontos, mert a bélflórában elpusztított patogének (baktériumok, vírusok és gombák) plusz salakanyag terhet rónak szervezetünkre, amelyek távozásához folyadékra van szükség, és ha ezt nem adjuk meg testünknek, akkor jelentkezhet tipikus méregtelenítési tünetként a fejfájás.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita