Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A januári hónapban megrendelt 10 db gránátalma koncentrátum ihatatlan, borzalmas bűzös, pedig a szavatossági ideje 2020.Mivel 19500 ft értékű dologról van szó, kérdésem az lenne mi a teendő, mivel nem csak egy dobozról van szó. Előre is köszönöm, ha válaszol.Szentpéteriné

2019-02-04
Somogyi Rita válasza:

Kedves Szentpéteriné!

Igen, ez annak köszönhető, hogy a gyártó 2018.11. hótól organikus szelénnel (L-szelenometionin) dúsítja gránátalma koncentrátumát.  Ez a szelén kiemelkedő felszívódású azonban enyhén kénes az illata. Íz jellemzők: enyhén savanykás íz, amit a termék annak köszönhet, hogy az, nem csak a gyümölcs húsát, de a gyümölcs magjából nyert sajtolást is tartalmazza, a magasabb antioxidáns tartalom elérése érdekében. Terméstől függően, ez is változtathat a termék ízén.

A forgalmazó ezt a változást levélben jelezte számunkra, és mi a termékkartonra ezt fel is tüntettük a megjegyzésükkel együtt:

„Az íz, az illat és színbeli eltéréseket képesek lennénk mesterségesen befolyásolni, azonban tudatosan nem teszünk így, hiszen az a hatóanyag tartalom és az élettani tulajdonságok rovására menne.”

Ennek ellenére, ha nem szeretnéd megtartani a gránátalma italokat, azokat természetesen visszavásároljuk.

Személyes véleményem azonban az, hogy a kénes szagú szelén, amit hozzáadnak a termékhez, szignifikánsan javított a termék élettani hatásain, és mivel a gyártó (Specchiasol®) a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében alkalmazza a GMP (Good Manufacturing Practice) rendszert, továbbá a gyártási tételeket a forgalmazó is ellenőrzi az országba érkezést követően, és rögzíti az illatbeli, ízbeli és színbeli jellemzőket, érdemes a kúrát végig vinni.  

Üdvözlettel:

Somogyi Rita