Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A hepaplusal kapcsolatban kérdeznék! 10 éves lányom autoimmun hepatitisben szenved, lépnagyibnodása is van immár 2 ~ve amivel az orvosok nem igazán tudnak mit kezdeni. Ajánlott lenne neki a hepaplus szedése? Iletve a lépére lenne e valami szer amit tudna szedni! Válaszát nagyon köszönöm! Gálné.

2020-07-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves Gálné!

Az olyan májműködést támogató kivonatok, mint a Hepaplus  vagy akár a szerves máriatövis fogyasztása 12 éves kortól javasolt. Ettől csak abban az esetben térhetünk el, ha a kezelőorvos hozzájárul. Ezért kérlek, mindenképpen kérjétek ki a véleményét.

Figyelmetekbe ajánlom az ipari titokkal védett Bio Nyírfanedv italt, amely különlegessége, hogy a gyártónak emberi kezek érintése nélkül sikerült palackoznia BIO minőségben, mindenféle adalékanyag hozzáadása nélkül a fa szerves nedvét. A Nordic Koivu® nyírfanedv májvédő és gyulladáscsökkentő tulajdonságait Oroszországban állami szinten vizsgálták, és szakértői véleményben igazolták. Jóllehet keresve sem találtok tisztább és természetesebb, tápanyagokban gazdagabb folyadékot, amiből reggel éhgyomorra kell 1dl mennyiséget elfogyasztani a máj egészségére.

És ha már autoimmun betegség akkor nem kerülhetjük meg az adaptogén gyógynövényeket  sem, melyek segíthetnek kiegyensúlyozni a szervezet működését. Azonban erről is fontos, hogy kikérjétek a kezelőorvos véleményét.

Mivel a lépnagyobbodás általában nem önálló probléma, hanem mindig valamilyen betegségnek a kísérő tünete (pl. autoimmun betegség, májprobléma), így a kiváltó okot szükséges kezelni.

Mielőbbi jobbulást kívánok a kislányodnak!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita