Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A hepaplus termékkel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. 5 hete viszonylagosan életmód válltásba kezdtem, az eddigi szokásaimhoz képest. Hozzá fogtam egészségesebb táplálkozáshoz, és saját testsúlyos edzéshez. Az ehhez kapcsolatos étrendet nem 100%- an tartom, de próbálok odafigyelni az étkezésekre. Ehhez használok zsírégetőt, aminósavat, fehérjét és kolladént. Eddig a súlyom nem igazán mozdult mozdult meg. Állandó gyógyszert szedek vérnyomásra és endometriózisra. Ami lényegében válltozó kort jelent esetemben. Nálam is a hasi és deréktáji párnák jelentenek problémát, amiből szeretnék lefaragni egy kicsit. Sok helyen olvastam a termékről, hallottam róla ismerősöktől és ki szeretném próbálni. Azt nem tudom, hogy zsírmájam az van-e, de úgy gondoltam, hogy egy próbát megérne. A kérdésem az, hogy ezek mellett szedhetem-e a hepaplust? Válaszát köszönöm!

2020-06-10
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó!

Fontos azt tudnunk, hogyha fogyni szeretnénk az életmódváltást nem kerülhetjük meg. A leírásod alapján Te már el is indultál az új, egészségesebb éned felé vezető úton, pusztán csak finomhangolásra van szükség, mely a következőket foglalja magában:

1. a napi szénhidrát bevitel redukálását, amit napi 180-200gr közé kell helyezni

2.a bőséges folyadékbevitelt, ami meghatározó az anyagcsereserkentés szempontjából, és ideális, ha 20 kilogrammonként 1 liter vizet fogyasztunk. Ennek a folyadéknak egy részét kiteheti a Puridren® főzet, mely segít anyagcseréd serkentésében, ami könnyen állhat a fogyás útjában.

3. a többlet rost fogyasztását, ami tehermentesíti a májat és hatással van a hormonális egyensúlyra.

4. a rendszeres testmozgást, aminek minimuma heti 3x1 óra.

A Puridren® főzetet nagyszerűen megtámogatja a Lipo+ főzet . Ez a koncentrátum béltisztító gyógynövényeket és prebiotikus rostot tartalmaz, mellyel hozzájárul bélflórád egyensúlyának helyreállításához. Ez azért fontos, mert a bélben rekedt salakanyag többlet és az egyensúly eltolódása egyenesen arányos a has és a csípő körméretével. Mindkét főzetet másfél-másfél liter vízben kell feloldani, amivel könnyen megemelhetjük a folyadékbevitelünket.

És igen, nagyon jól gondoltad, a hasi plusz kilók hátterében állhat a máj terheltsége is, és jó, ha figyelmet fordítunk rá akkor is, ha anyagcserénket szeretnénk serkenteni. Évi két májtámogató kúrát javasolni szoktam abban az esetben is, ha nincs diagnosztizált májbetegségünk. Azonban, mivel gyógyszeres kezelés alatt állsz mindenképpen egyeztetni kell a kezelőorvosoddal, mielőtt belekezdenél a kúrába (ez az általános protokoll), és az is egészen biztos, hogy a Hepaplus kapszulát a gyógyszereidtől elkülönítve, 3-4 óra különbséggel kell majd bevenni.

Végül pedig érdemes lehet még  Omega3 zsírsavakkal és egyetlenegy Omega6 zsírsavval is kiegészíteni a kúrádat, hiszen nemcsak fogyásodat lendíthetik előre, de az endometriózis tünetein is segíthetnek.

Kérlek, minimum 60 napos kúrára rendezkedj be, de ha az egyensúlyvesztés indokolja, akár 120 napig is folytathatod a kúrákat.

Sok sikert kívánok, és várom visszajelzésedet!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita