Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A gasztroenterológia vizsgálat a heliobakter pylori elszaporodását mutatta ki nálam. Állandó puffadás,étvágytalanság és rossz közérzet,fáradékonyság társul a tünetekhez. Antibiotikum kúrát javasoltak,de én ettől elzárkóznék. Szeretném a tanácsodat,javaslatodat érni ez ügyben. Válaszod előre is köszönöm. További szép napot. Anett :)

2017-04-19
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anett!

Nyilván egy olvasói levél alapján nem ajánlhatom azt, hogy ne kezdj bele az antibiotikum kúrába, hiszen a Helicobacter-fertőzés más kórképekkel is párosulhat, ahol bizony ez nem mindig megkerülhető. Mindennek eldöntése azonban orvos feladata, és ha aggályok is lépnek fel a kezeléssel kapcsolatban, azt is mindig, minden esetben a kezelőorvossal kell megbeszélni.

Egy biztos, hogy étrendi és életmódi változtatásokra itt szükség van, melyek kedvezően befolyásolják a gyógyulási folyamatokat és megelőzik a kiújulás valószínűségét. Az étrend-kiegészítők csak ezek után jöhetnek.

  1. Étrend: Lúgos táplálkozás. Minden savfokozó ételt kerülni kell, ilyenek a finomított szénhidrátok, és a feldolgozott élelmek. Nincs csípős, erősen fűszeres, nehéz, zsíros és édes étel. Van helyette könnyen emészthető és friss élelmiszer, mint köles, hajdina, barnarizs, quinoa, amarant, főtt krumpli, zöldségek, saláták, halak, csirke, natur joghurt…

    Mindent nagyon alaposan el kell rágni, hiszen az emésztés a fogak őrlésével a szájban kezdődik, ennek segítségével lúgosítjuk el az ételt. Együnk naponta többször, 5-6 alkalommal is, de mindig csak kis adagokban. Nagyon fontos a rendszeres és minőségi táplálkozás. Zéró tolerancia van az élvezeti szerek terén, nincs cigaretta, alkohol, feketekávé, és fekete tea.

  2.  A testfolyadékok pH-értékeire a stressz is hatással van, ezért a stressz levezetéséről is gondoskodni kell, kérlek, kattints ide ehhez!

  3. Fokozott savtermelésnél, természetes savlekötőt alkalmazzunk, hogy miért azt feltétlen érdemes elolvasni a kiemelésre kattintva.

  4. A folyadékbevitelt meg kell emelni, ez gyógytea vagy szénsavmentes víz lehet. Van egy koncentrátumunk, ami nem csak a folyadékpótlást segíti, de támogatja a sav-bázis egyensúlyt is. Kattints ide bővebb információkért!

  5. Tapasztalataink, és visszajelzéseink alapján a Helicobacter elpusztításában támaszként szolgál még 2 étrend-kiegészítő. Az egyik a Fermentált Papaya koncentrátum® (egy élősködőellenes, enzimekben és hasznos bélbaktériumokban gazdag ital), a másik egy grapefruit alapú, szabadalommal védett parazita és gombaölő kivonat ami a hatásért felelős hatóanyagokat nagy mennyiségben és standardizálva tartalmazza, ez grapefruit kivonat esetén a naringint jelenti.

Kattints a kiemelésekre és olvass tovább!

Fenti felsorolások nem szétválaszthatók. Vagyis egyszerre kell diétát tartani, stressz-mentesíteni, folyadékot pótolni és élvezeti szereket elhagyni a siker érdekében. A felsorolt étrend-kiegészítők pedig csak ezekkel a változtatásokkal együtt képesek segíteni, és azokkal az étrendet, együttesen javasolt kiegészíteni. 


Rudolf Rita