Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, A Gabonadiétával kapcsolatban, segíts nekem még kérlek. Leírod a gabonák, csirák majd 4 héttől a zöldségek, saláta mennyiségét. De sajnos nem találtam a mennyiséget (gkg-ban) a 4 héttől ehető -puffasztott gabonáknak, - tésztáknak és a 6 héttől ehető - húsnak -gyümölcsnek. Kérlek ird meg naponta mennyi a megengedett. Valamint szeretném megvenni az egész kúrához a csirákat ezért szeretném megtudni , hogy a nálatok vásárolt csirákból mekkora mennyiség lesz egy zacskóból azaz hány kanál kész csira? (Írod hogy az 1-3 hétben napi 5 ek. utána napi 1 ek. kell belőlük enni) köszönöm

2020-09-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszta!

A tészták mennyisége naponta 10 dkg, a puffasztott gabonáké is maximum 10 dkg legyen. Mivel ezeket a gabonákat elsősorban szórásként alkalmazod majd, pl. salátára, nem baj, ha a mennyiségük kicsit kevesebb. 

A gyümölcs és a hús esetében tartsd szem előtt az ökölszabályt: vagyis egyszerre ne egyél belőlük többet, mint az ökölbe szorított kézfejed.

A csírák mennyiségét sajnos nem tudom Neked pontosan megmondani (az adzuki bab csíra például nagyon szapora, a fokhagyma csírából ugyanannyi mag esetén is kisebb adag lesz). Érdemes belőlük többet beszereznik, hiszen a magok sokáig elállnak, és ha egyszer rákapsz a csíráztatásra, garantáltan nem fogod abbahagyni. Különösen most, ha már kevesebb friss zöldséget tudunk enni, nagyon jól jön, ha mindig van kéznél friss, élő étel.

Sok sikert kívánok a diétádhoz!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita