Kedves Rita! A Fermentált papaya ital tartalmaz-e bármilyen cukrot, gyümölcscukrot? Mert szeretném inni, de Candida miatt tartok tőle. Köszönöm a választ! Üdv: Hajni
Kedves Hajni!
Igen a Fermentált Papaya koncentrátum® tartalmaz gyümölcscukrot, de nem jelentős mennyiségben, hiszen a termék fermentált, azaz erjesztett. Az italkoncentrátum alapját a papaya enzimei, mint papain, chymopapain (fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), lizozim (antibiotikus hatás), lipáz (zsírok bontása), a Noni, és főként a fermentálást végző Saccharomyces boulardii nevű probiotikum képezik.
Ugyanakkor a Candida okán, célzottabb étrend-kiegészítőket is tudok ajánlani diétád mellé. Az egyik a Cotifibra bélradír névre hallgató prebiotikus rostanyagokat tartalmazó ivókúránk, ami a bélflórában élő hasznos bélbaktériumokat kolonizálja, akik ha elszaporodnak, segítenek felvenni Neked a kesztyűt ezzel a makacs gombával.
A másik kiegészítő Fitotree névre hallgat, és egy természetes élősködő ellenes kivonatról van szó. A mikrobaölő hatóanyagok kifejezetten jó társak a gombás panaszok tüneteinél, mint amilyenek az emésztőrendszeri panaszok, bőrpanaszok, gombás vaginafertőzések, körömgomba, bőrgomba….
A Candida diéta legfontosabb szabálya, hogy az étrendből ki kell zárni a finomított szénhidrátokat, a fehér cukor és fehér liszt alapú élelmeket, hiszen ez a gomba ezen finomságokon élősködik. Fogyassz több friss élelmiszert, salátát és zöldségfélét, nyersen vagy párolva, továbbá bázikus vagy lúgos étkeket, mint amilyen a köles, a hajdina, a quinoa, a bio csíráztatni való magok. Használj kókuszzsírt, növényi vegetát, és igyál sok-sok folyadékot. Vagyis egyszerűen redukáld le a feldolgozott italokat és ételeket.
Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Rudolf Rita