Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A férjemnek 2017-08-25 napján volt szív műtéte. A lábából vettek ki ereket és ültették a szívéhez. Nagyon fáj a lába és folyamatosan bedagad. Mit tudnál ajánlani a fájdalomcsillapításra Válaszodat megköszönve: Üdv Dóra

2017-10-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Dóra!

Egy ilyen műtét után elég hosszú a gyógyulás folyamata, és mindez, sajnos fájdalommal is járhat. Főleg amíg az erek újra teljes gőzzel nem tudnak munkába állni.

A lábdagadás természetes lehet, hiszen az eltávolított erek munkáját ilyenkor más érhálózatok veszik át. Azonban így, 8 héttel műtét utáni dagadásról vagy bármilyen duzzanatról feltétlen egyeztetni szükséges a kezelőorvossal, pontosítani kell, hogy ez a dagadás még a műtét hozadéka-e, vagy esetleg más problémát jelez.

Fájdalomcsillapítót sajnálom, de csakis a kezelőorvos javasolhat, az alkalmazott gyógyszerek ismeretében.

Nagyon lényeges szerepe van a gyógyulásban a testmozgásnak és a diétának. Iktassatok be napi fél óra gyógytornát vagy sétát. Gondoskodjatok a bőséges folyadékbevitelről, és kerüljétek a túlzott zsír és kalória bevitelt. Inkább a sovány húsokat fogyasszuk, friss zöldségtálakat együnk párolva és nyersen, növeljük a rostbevitelt (a reggeli kezdődhet psyllium rosttal, natur joghurtban elkeverve), illetve csökkentsük a napi szénhidrát mennyiségét.

Sokat segít az Omega-3 zsírsavak étrendi dúsítása, hiszen azok gyulladáscsökkentő, érregeneráló, és szívtámogató tápanyagok. Ehhez szíves figyelmedbe ajánlom a Lenmagolajat, és a Halolaj kivonatunkat, melyeket együtt fogyasszunk legalább 90 napon át.

Nagyon fontos a tápanyagok, vitaminok, ásványok pótlása a regenerálódási folyamat gyorsításához, melyek erőt adnak a gyógyuláshoz. A Vita-min®plus –szabadalommal védett multivitamin tökéletes alternatíva lehet ehhez.

Külsőleg használjátok az ERBAVEN® névre hallgató gélünket, amely 18 gyógynövény kivonatával, többek között T-vitaminnal támogatja az erek egészségét.

Természetesen mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt elkezdtek alkalmazni, ki kell kérni a kezelőorvos véleményét.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita