Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A férjem hajas fejbőrén nagyon csúnya gennyes pattanások/kiütések vannak, a bőrgyógyász szerint szőrtüszőgyulladás. Elocom krémet kaptunk rá, de nem igazán használ. Próbáltuk kezelni teafaolajjal és aloe géllel is, de eddig semmi nem hozott javulást. Szeretnék tanácsot kérni-hátha másnak is volt hasonló problémája-, hogy mi okozhatja a problémát. Köszönettel, Ildi

2020-07-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildi!

A fejtetőn megjelenő pattanások kiváltó okára fényt kell deríteni, hiszen akkor tudunk mi is jobban segíteni. Autoimmun betegség itt sem kizárható, de a tünetekért felelős lehet élelmiszer allergia, gomba, vírus, baktérium fertőzés is. Amennyiben valóban szőrtüsző gyulladásról van szó, annak a kialakulásáért is egy baktérium, a Staphylococcus aureus a felelős, mely kb. 1-2 mm átmérőjű, apró gennyhólyagot hoz létre, melynek a közepét szőrszál, jelen esetben hajszál fúrja át.

Egy biztos, hogy most a lehető legsemlegesebb anyaggal mossa a férjed a haját. Erre tökéletesen bevált az ekcémánál, pszoriázisnál is alkalmazott színszappan. Ezzel mossatok hajat, sőt arcot és testet is. Hetente háromszor masszírozzátok be az érintett felületet natur fekete köménymagolajjal, ami szintén bevált a fenti – és ismeretlen eredetű bőrpanaszok esetén is.

Fogyasszon a férjed bélflóra építő szimbiotikumot, és egy természetes mikrobaölő kivonatot  melyek hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez, és fellépnek a vírusok, gombák, baktériumok ellen, melyek okozhatnak ilyen tünetet.

Remélem tudtam segíteni.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita