Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A diagnózisom Hashimoto thyreoditisz, megnagyobbodott , göbös pajzsmirigy, a hormonértékek rendben vannak, hormongyógyszert nem szedek rá, csak szelént és D vitamint. Fáj több ízületem:most a vállam, az ujjaim, és a felkarok.A véreredmények itt is rendben vannak. Van egy 2 cm-es epekövem,ami néha jelez, de kifejezett fájdalmat nem okoz. Milyen táplálékkiegészítőket tudnál javasolni, amelyeknek a szedése összehangolható? Köszönöm! Üdvözlettel: Mária

2017-05-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mária!

Igen Hashimotonál 3 alapvitamin van, aminek kifejezetten ajánlom az étrendi kiegészítését, és ez a szerves cink, a D3-vitamin, és a szerves szelén. Utóbbi nagy segítség a mozgásszervi fájdalmak enyhítésére is. Adok is Neked egy linket, ahol olvashatod egy másik vendég, Hashimoto thyreoditisz kérdésére adott válaszomat. Kérlek, kattints ide >>>>

2 cm-es epekő esetén azonban inkább arra kérlek, hogy egyeztess kezelőorvosoddal, az már az a méret aminél érdemes elgondolkozni az eltávolításon. Ma ez már rutin és egyáltalán nem kell tőle félned.

Ezt követően azonban 2 kivételesen erős koncentrátum, a Kolinnal dúsított, szerves Máriatövis mag tabletta  és a lecitin kivonat   fognak segítségedre lenne a további kövesedés megakadályozására.

Sőt! – ha a terméknevekre kattintasz, és tovább olvasol, láthatod, hogy egyéb élettani hatásokkal is fel vannak vértezve eme kivonatok. Koleszterin csökkentő hatásuk sem elhanyagolható, hiszen az epekő 80%-a koleszterin (a koleszterin kicsapódik, és kalciummal „kővé” tömörül)!

Üdvözlettel;

Rudolf Rita