Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A d-mannózról sok jót hallottam húgyúti felfázásos tünetek kezelésére vonatkozóan! A kérdésem az volna, hogy hüvelyfertőzéses e-coli baktériumra is hatással van, vagy kizárólag a húgyutakra vonatkozóan érhetünk el javulást a fogyasztásával? Ha ez nem hatásos, tudnál esetleg valami mást javasolni a számomra, ami hatással lehet a panaszaimra? Válaszodat előre is köszönöm!

2018-05-04
Somogyi Rita válasza:

Kedves Eszter!

Az általad kérdezett D-mannóz E-colli fertőzés esetén rendkívül hatásos különösen, ha azt kúraszerűen fogyasztjuk.

Azonban ha vissza-visszatérő felfázásos és hüvelyproblémákról van szó, mindig vissza kell térjünk a kiváltó okhoz, ami az E-coli esetében a bélflóra. A probléma általában onnan indul el, ezért ott szükséges először rendet rakni. Ha a bélflórában élő hasznos bélbaktériumok mennyisége csökken, akkor a kisebbségben élő E-coli képes lesz megerősödni, és galibákat okozni. Nem kell ehhez a mai világban már antibiotikumos kezelés sem. Elég hozzá egy tartósan fennálló stressz, kevés folyadékfogyasztás, rostszegény és szénhidrátban gazdag étrend, vagy élvezeti szerekkel való (vissza)élés.

Ezért a D-mannóz fogyasztása mellett a hasznos bélbaktériumokat is szükséges kolonizálni, sokasítani. Ezt prebiotikus rostokkal lehet, ezért javaslom a Cotifibra bélradír névre hallgató rostos ivókúrával kiegészíteni a D-mannóz-t.

További kiegészítők:
Vess be egy teljesen természetes mikrobaölő kivonatot, ami a Fitotree névre hallgató parazitaölő  hatóanyagokat koncentráló termékünk. Ennek és a többi hatóanyagnak is fokozza a felszívódását a C-vitamin, melyből, ha napi 2000mg mennyiséget fogyasztasz, az hozzájárul védelmi vonalad erősítéséhez is.

Az ajánlott termékekről a kiemelésekre kattintva tudsz tovább olvasni! Minimum 60 napos kúrára kell berendezkedni.

Egyszóval kombinációkban érdemes gondolkodni, ha meg akarunk szabadulni az E-colitól, mely nagyon makacs patogén. Ez természetesen életmódbeli változtatásokat is megkövetel tőlünk. - Javaslom például redukálni vagy inkább teljesen kizárni az étrendből a fehér cukrot, a fehér lisztet és a tejet, mely táptalajt nyújt az E-coli szaporodásának.

UI.: mivel a D-mannóz az emésztőrendszer felső részében szívódik fel, jobban hasznosul, ha azt étkezések előtt fogyasszuk. A napi adagja 5-10gr, ami 1-2 teáskanál, és nem lesz hatékonyabb, ha többet adagolunk. Hatékonyság növelésére fent olvasható tápanyagok kombinációját, és kúraszerű alkalmazását javaslom.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita