Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A családom több tagja szedi a Chela Ferr vaskapszulát. Ennek két változata van,a Fotrte és a bio-complex. A Forte drágább,mivel abban dupla mennyiségű a vas és a folsav tartalom. Hogyan lehetséges az,hogy a Fortéban nagyobb dózisban vannak az összetevők,mégis 1 kapszula 380mg, a sima viszont 400mg-ot tartalmaz? A Forte 30 kapszulás doboz 11,4 g-os,a bio-complex 12g-os. Minden más összetevő megegyezik. Elírás lenne csupán... kicsit megrendült a bizalmunk, jó lenne erre érthető magyarázatot kapni. Válaszát előre is köszönöm! Gábor

2019-01-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Gábor!

A bizalom megrendülésére semmi ok, hiszen a Chela Ferr vaskészítmények nemzetközi szabadalommal rendelkeznek, továbbá számos tudományos publikáció és díj kötődik nevükhöz. 

Egy kapszula hatóanyag mennyisége és mérete, vagy töltősúlya nem feltétlenül lesz egyenesen arányos egymással. A kapszulák csomósodás gátló, valamint tömegnövelő szereket is tartalmaznak a hatóanyagokon kívül, és annak súlyát különböző gyártástechnológiák is befolyásolják, de még a kapszulatok alapanyaga és típusa is.

A teljes pontosítás végett a gyártó laborjához fordultam (mivel ez gyártástechnológiai kérdés), és ők a mai napon a következő választ adták:

„A Chela Ferr Forte verzió úgy lett kifejlesztve, hogy magasabb dózisban tartalmazzon vasat és folsavat (200 % NRV) a Chela Ferr Biocomplexhez képest (100 %). A többi aktív összetevő ugyan az, ahogyan biztosan meg is figyeltétek. Azonban, ahhoz, hogy a Chela Ferr Forte-ban magasabb legyen az aktív összetevők tartalma, és mivel a kapszula térfogata limitált, az egyéb nem aktív összetevőket, többet között a tömegnövelő szert – mikrokristályos cellulóz, maltodextrint, csomósodás gátlót – zsírsavak magnézium sói) kellett csökkentenünk a Forte verzióhoz. Emiatt kisebb a tömege a Chela Ferr Fortenak. Így a termékek címkéje nem hibás, és biztosítalak afelől, hogy mindennemű információ, melyet a termékeinken találtok megfelelő. Remélem sikerült eloszlatni a kétségeket.

Remélem hasznos volt számodra ez a válasz, üdvözlettel:
Somogyi Rita