Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A Cotifibrával kapcsolatban szeretnék kérdezni. Szerdán kezdtem el a kúrát, a leírtaknak megfelelően csinálok mindent. Eddig nem vettem észre semmilyen hatást, de ma reggel (még a bevétel előtt) hasmenésem volt. Azóta kétszer. Gondoltam vírusra, de nem hiszem, mert ez más, illetve más arra utaló tünetem nincs. Okozhatja ezt a Cotifibra? Ha igen, vajon elmúlik majd? És persze azt is jó lenne tudni, hogy valahogyan csökkenthető-e a hasmenés, ha valóban ez okozza? Előre is köszönöm szépen a segítséget! Üdvözlettel: G. Zsuzsi

2017-02-11
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsi!

Igen lehet ilyen tünete egy béltisztásnak, hiszen a Cotifibra bélradír, egy olyan béltisztító, ami a bélflórában kolonizálja, sokasítja a hasznos bélbaktériumokat. A bélflóra akkor van egyensúlyban, ha 80%-os többségben élnek ott ezen hasznos mikroorganizmusok, és 20%-os kisebbségben az olyan patogének, mint a Candida gomba, vagy az E. coli baktérium.

Ez az egyensúly azonban igen gyakran felborul és a patogének képesek nagyobb százalékot ölteni. A prebiotikus rostanyagok ezt az egyensúly billentik vissza, de ha például megnövekedett a százalékos mennyisége a Candidának, akkor székrekedést, ha az E. colinak, akkor hasmenést tapasztalhatunk a kezdetekben, hiszen mindenki a túlélésre fog hajtani. Ezek a tünetek azonban természeti törvények, magyarul a méregtelenítés első szakaszának velejárói. Mindez legkésőbb 7-10 nap alatt megoldódik, és ha bőséges folyadékbevitelről is gondoskodunk, akkor még gyorsabban.

A termék egyébként nagyon kíméletes, hiszen az 2 éves kortól fogyasztható, és még terhes kismamák is ihatják. Folytasd a kúrát!

Rudolf Rita