Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita ! A cotifibra bélradírt iszom két hete, de a puffadáson meg a szélen kívül semmit nem érzek. Lehet hogy valamit nem jól csinálok, öt órakor meg iszom a kávét, hatra megyek dolgozni, fél hétkor meg iszom a bélradírt, és nyólc órakor a gyógyszereimet veszem be.Este iszok egy bögre mályva teát, hogy valami használjon.A bélradírhoz semmit nem iszok nekem nincs semmi bajom tőlle. Napi víz mennyiségem 2,5 3 liter. Köszönettel :Tóth Mihályné

2018-03-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Tóth Mihályné!

A béltisztító kúrák első időszakban előfordulhatnak hasmenéses, székrekedéses vagy akár puffadásos tünetek.

A Cotifibra bélradír, egy olyan béltisztító, ami a bélflórában kolonizálja, sokasítja a hasznos bélbaktériumokat. A bélflóra akkor van egyensúlyban, ha 80%-os többségben élnek ott ezen, hasznos mikroorganizmusok, és 20%-os kisebbségben az olyan patogének, mint a Candida gomba, vagy az E. coli baktérium.

Ez az egyensúly azonban igen gyakran felborul és a patogének képesek nagyobb százalékot ölteni. A prebiotikus rostanyagok ezt az egyensúly billentik vissza, de ha például megnövekedett a százalékos mennyisége a Candidának, akkor székrekedést, ha az E. colinak, akkor hasmenést tapasztalhatunk a kezdetekben, hiszen mindenki a túlélésre fog hajtani.

Ezek a tünetek azonban természeti törvények, magyarul a méregtelenítés első szakaszának velejárói.

És egy-két jótanács. A Cotifibra bélradír napi tasakját reggel éhgyomorra fogyaszd. A kávét semmiképpen nem javaslom éhgyomorra, és valamit mindenképpen harapj, mielőtt kávét innál!!! Ez azért három felkiáltó jellel írom, mert az éhgyomorra fogyasztott kávé hosszú távon komoly savtermelési problémákat és emésztőrendszeri betegségeket idéz elő.

Az esti mályva teát kérlek hagyd el. Azzal pont a Cotifibra bélradír ellen dolgozol. Sokan, még mindig, ha probléma adódik az emésztéssel a székelési gondokkal küzdenek, akkor a régi jól bevált hashajtáshoz folyamodnak, pedig messze sem az a megoldás. Sőt! Azzal csak bele keveredünk egy ördögi körbe, hiszen szépen leírtjuk a normál bélflórát és a bélbolyhokat. Csak tovább rontunk a helyzeten.

Ilyenkor érdemes pluszban probiotikumot is bevinni. Erre a Ferzym bélflóra ampullát javaslom . Nyugodtan kezd el a Cotifibra mellett. Akár azzal együtt éhgyomorra, akár valamelyik étkezés előtt 15 perccel.

Vezesd be a napi 5 étkezést!

A napi ételadagodat 5 részletben fogyaszd el. Napi 5 étkezéssel tehermentesítjük a legnagyobb méregtelenítő szervet a májat, és egyenletes vércukorszintről gondoskodunk, amikor a szervezet a zsírégető zónában dübörög. Így sikeresen elkerülöd az inzulincsúcsokat, vagyis azt az állapotot, amikor a tested raktároz.  A májnak óriási szerepe van az általános egészségünk, különösen az emésztésünk, koleszterinszintünk és a testsúlyunk szempontjából.

Az alapos rágásnak óriási szerepe van abban, hogy a szervezetbe bevitt táplálékokat tökéletesen megemésszük. Ha megfeledkezünk arról, hogy az emésztés a szájban kezdődik a fogak őrlésével - melynek segítségével ellúgosítjuk az ételt -, akkor sok-sok órán keresztül tesszük ki magunkat erjedésnek és rothadásnak, ami savasítja a testfolyadékokat, és salakanyag többletet ró ránk.

És a Mozgás! Nélküle nincs egészség, mozgás nélkül nincs lúgosítás. Hetente legalább 3x1 órát szánjunk testmozgásra, kezdetben az ütemes séta is megteszi. A mozgás átmasszírozza a belső szerveket, a közben létrejövő hasi légzés oxigénhez juttatja sejtjeinket és lúgosítja a testfolyadékokat, hiszen szén-dioxidot lélegzünk ki. A rendszeres testmozgás erősíti a tüdőt, és a vastagbelet, növeli az akaraterőt, és nagymértékben hozzájárul a mindennapi életminőség javításához.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita