Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A colon terápia előtt elkezdeném a gabonadiétát, csak ahogy olvastam vannak benne olyan anyagok amik laktóz és glutént tartalmaznak. Ha jól tudom a kusz-kusz is. Tudna még ajánlani hogy melyikeket egyem ami gluténmentes? Joghurt helyett mit lehetne? A colon előtt írják, hogy rostszegény étrend kell akkor miket ehetek majd? Köszönettel:R

2016-06-29
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! Semmi akadálya annak, hogy gluténmentes gabonákat főzzünk, sőt azokat a colon terápia előtt is fogyasszuk! Közös szabály a napi minimum 5 étkezés, ami egyszerre soha nem több, mint az ökölbe szorított kézfejünk. Fontos a bőséges folyadékbevitel, ami 20 kilógrammonként 1 liter szénsavmentes vizet, vagy gyógynövény teát takar.

Gluténmentes gabonák: Köles, Hajdina, Quinoa, Amaránt, Barnarizs, Csicseriborsó, Vörös lencse, Cirok, Teff és ha a csomagolásán is fel van tüntetve a gluténmentes jelző, akkor a Zab és a vadrizs is. Joghurt ügyben, pedig érdemes körbenézni, hiszen ma már elég nagy választék áll rendelkezésre laktózmentes változatokból.
Rudolf Rita