Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A candida diétával és a lúgosítással kapcsolatban lenne néhány kérdésem, ebben kérem a segítségedet, hogy termékeitekkel együtt a diéta is jól menjen. 1. A candida diéta során (lúgosítás) csak lúgos vizet fogyasszak? Mennyit fogyasszak ebből? Csapvizet és ásványvizet nem ihatok a nap folyamán? 2. Engedélyezett a rizs fogyasztása? Ha igen, akkor melyik fajta rizst ajánlod? 3. A tönkölyliszt és a teljes kiőrlésű liszt fogyasztása megengedett? És a durum lisztes tészták? És a kuszkusz? 4. Milyen bélflóra erősítőt javasolsz? (ami nálatok is megvásárolható?? 5. A csíráztatáshoz használt edény hol vásárolható meg? Kérdéseimre előre is köszönöm a válaszod! Kati

2016-10-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kati!

Az alábbiakban, kérdéseid után láthatod válaszaimat.

1. A candida diéta során (lúgosítás) csak lúgos vizet fogyasszak? Mennyit fogyasszak ebből? Csapvizet és ásványvizet nem ihatok a nap folyamán?
Fogyassz nyugodtan csapvizet és ásványvizet is. Jómagam ugyan nem preferálom a lúgos vizek fogyasztását, egyrészt azért mert nincs róla elég tudományos bizonyíték, másrészt azért, mert a testfolyadékok pH értékeinek egyensúlyozásához elsősorban ásványi anyagok szükségesek + diéta, testmozgás, stresszoldás és 20 kilogrammonként 1 liter folyadék (ásványokban gazdag folyadék). A savakat az ásványi anyagok kötik meg, és amikor a zsírsejtekben, kötőszövetben tárolt salakanyagok is visszakerülnek a véráramba nagyban segít, ha méregtelenítő, tisztító hatású italokat, gyógynövényeket, vagy azok kivonatait is fogyasztjuk, mint amilyen például a Puridren® koncentrátum. Így sokkal gyorsabban érünk célba. Candida esetén ezt egy Lipo+ névre hallgató béltisztító folyadékkal is ki szoktam egészíteni. A Candida visszaszorításához ugyanis a méregtelenítés mellett a bélflórában is rendet kell tenni, pont ott, ahol a Candida a legnagyobb mennyiségben él velünk, (normális esetben, szimbiózisban a probiotikumokkal). A terméknevekre kattintva tovább is tudsz olvasni.

2. Engedélyezett a rizs fogyasztása? Ha igen, akkor melyik fajta rizst ajánlod? Természetesen a válasz barna rizs. Van is egy gabonadiétám, amit kifejezetten ajánlok Candidások részére, ha ide kattintasz, akkor tovább is tudsz olvasni. Ennek segítségével 3 hét alatt felére csökkenthető a Candida érték.

3. A tönkölyliszt és a teljes kiőrlésű liszt fogyasztása megengedett? És a durum lisztes tészták? És a kuszkusz? Minden, ami teljes őrlésű gabona engedélyezett, az a lényeg, hogy a gabona alacsony glikémiás index értékkel rendelkezzen, könnyen emészthető legyen, és teljes tápértékű. A finomított búza termékek pont ezért kerülendők. A kuszkusz durumbúzából készül, nem kell lemondanod róla, de napi 10-15 dekánál többet ne főzz belőle, annyi meg bőven elég köretnek és salátaalapnak is.

4. Milyen bélflóra erősítőt javasolsz? (ami nálatok is megvásárolható?? Egyértelműen a béltisztító és bélflóra építő Lipo+ koncentrátumot, amit már fent is említettem. A benne található gyógynövények a belek faláról lazítják a bélsarat, a prebiotikumok pedig a bélflórában élő probiotikumokat (hasznos baktériumokat) kolonizálják.

5. A csíráztatáshoz használt edény hol vásárolható meg? Minden gyógynövény üzletben, bioboltban beszerezhető csíráztató edény.

Üdvözlettel: Somogyi Rita