Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A 2018. 03. 22-én írt válaszleveledre szeretnék válaszolni, melyet ezúton is köszönök! Az a baj, hogy az orvosok nem szeretnék vagy akarják kivizsgálni az okot. A tünetet szeretnék kezelni és ezért szívritmus szabályzót írtak. Persze ez a legegyszerűbb. Kedden 150-es volt a pulzusom a házi orvosnál (ahol csak a jogosítványomat szerettem volna meghosszabbítani és így vérnyomást is mértek, ami egyébként az optimális tartományban volt, max. 120/80) és emiatt rögtön a Sürgősségi Osztályra utalt. Ott gyógyszert adtak, amitől lement ugyan 60-70 közé, vagy 6 órát megfigyeltek és amikor haza engedtek kissé úgy éreztem magam, mint aki nem önmaga. Nem tudom milyen hatása van a kábítószernek, de valami enyhe változatát éreztem (nehéz koncentráció, olyan fejfájás mint akit agyonütöttek és most tért magához). Csütörtökön a kardiológusnál is "csak" 75 volt, aznap még vissza kellett menni a háziorvoshoz, ott viszont már 89 volt (de legalább nem 150). Ráadásul a szívem és a mellkasom nem fáj, nem szúr, nem fulladok. Tehát a szapora pulzuson kívül nincsenek meg a tipikus szívbetegség tünetei. Ezért sem értem az orvosokat. De ahogy az elején írtam, nekik ez a legegyszerűbb, a tünetet kezelni. Mondjuk az igaz, hogy a 150-es pulzus, az tényleg kegyetlen. Magam is meglepődtem, mert amikor 2005-ben pajzsmirigy túlműködésem volt, akkor is "csak" 100-120 volt nyugalmi állapotban. Viszont már akkor is szívritmus szabályzót írtak fel, pedig mint kiderült a pajzsmirigy túlműködése okozta. Ha szedtem volna a szívritmus szabályzót csak ártottam volna magamnak. Másrészt félek is tőlük, mert mi van, ha annyira leviszi, hogy már szinte nincs is pulzusom? Honnan kellene tudnom, hogy a szapora pulzusom egy kis idő után visszaáll és így inkább ne vegyem be a gyógyszert? Szóval nagyon veszélyes és félek emiatt. Egyébként átlagban 60-80 szokott lenni. Alvási problémáim nincsenek. Szerintem a stressz okozhatta, mert volt egy idő, amikor elég gyakran kellett a házi orvoshoz járnom és akaratlanul is így reagált a szervezetem. Azt már nem is mertem mondani, hogy egy kisebb pánikrohamom lehetett, mert akkor rögtön antidepresszánst írnak fel. Otthon és a munkahelyen is csak max. 80-ig ment fel. Ma csináltattam egy teljes labor vizsgálatot, mert én valóban az okot szeretném megtalálni. Sajnos az eredményekre még legalább 1-2 hetet várni kell, de addig is tenni szeretnék valamit, hogy ezt a helyzetet kezelni tudjam. Homeopátia orvosommal is felveszem majd a kapcsolatot, illetve a belgyógyászommal, ők segítőkészek. A StressControl-nál mi dönti el, hogy napi 1, 2 vagy 3 tablettát kell bevenni? E mellé lehet inni citromfű és galagonya teát? Szelén tablettát (Selenorg), C és D vitamint? Előre is köszönöm a választ! Üdvözlettel: Varga Viktor

2018-03-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Varga Viktor!

Természetesen a kezelőorvos véleménye a döntő. Én továbbra is csak azt írhatom neked, hogy ha kell a laboreredményen túl is keress fel kardiológus szakembert is. Ugyanis ha teljesen behatárolhatatlan módon ugrik fel a pulzusod, minden megterhelés vagy komolyabb sport tevékenység nélkül 150-es értékekre annak bizony utána kell járni.

Nem feltétlenül egy pánikroham eredményez ilyen magas pulzusszámot, hanem a megemelkedett pulzusnak lehetnek pánikszerű tünetei.

A gyógyszer szedésével kapcsolatban, pedig az orvos tanácsát kell követned. A lényeg, hogy ha tisztázatlan kérdések maradtak benned és félelmeid vannak emiatt, akkor tüzetesen át kell beszélni az orvossal mindent, hogy mi miért fog történni és milyen hatásokra számíthatsz a gyógyszerrel kapcsolatban.

A Stress® Control kapszula szedésénél, hogy azt napi 1 vagy 3 kapszula adagolásban szeded, az dönti el, hogy mennyire élsz felfokozott életet, vagy esetleg áll-e a háttérben konkrét betegség.
Egy pánikbetegnél, vagy depressziós időszakban de mondjuk egy menedzser esetében is szedhető a napi 3 kapszula. De nyugodtan kezdheted 1 darabbal és meglátod, hogy szükséges lesz-e emelni az adagon

Vele párhuzamosan citromfű és galagonya teákat ihatsz. És az említett kiegészítőket is szedheted.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita