Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 9éves kisfiam túlsúlyos....A puridenre gondoltam. Lehet neki adni?? Vagy mást javasolsz? Rajtam 4-5 kg plusz van. Laza kötőszövet és gyengeség jellemez! Magamnak is a puridenre vagy a Guaranaxra gondoltam! Mindketten sportolunk! Köszönöm :Szilvia

2018-01-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Szilvia!

Számodra a sport mellett, tökéletes választás a Puridren® koncentrátum és a Guaranax kivonata. Kisfiad számára azonban nem, mert a Puridren® koncentrátum, csak 12 éves kortól alkalmazható.

Helyette minden reggel éhgyomorra egy prebiotikus rostanyagokat tartalmazó, folyékony – és nem mellesleg nagyon finom ízű – kiegészítőt ajánlok, ami Cotifibra bélradír névre hallgat. A termék már 2 éves kortól fogyasztható, úgy serkenti az anyagcserét, hogy megteremti a bakteriális lebontásért felelős bélflóra egyensúlyát, csökkenti a belek salakanyag terheltségét, szabályozza a vércukorszintet – ami fontos az éhségérzet csillapításában –, és a felgyorsítja a szervezetbe bevitt táplálékok lebontását.

Amire figyelni kell az a kúraidő, ami mindkettőtök esetében minimum 60 nap. Továbbá ahogy írtad is; megkerülhetetlen a rendszeres testmozgás, csakúgy, mint a szénhidrát csökkentet diéta, és a bőséges folyadékbevitel.

Mivel egy 9 éves gyermek ugye fejlődésben van, nagyon hasznos lenne felkeresnetek egy dietetikus szakembert, hogy a gyermek szervezete naponta és kiegyensúlyozottan hozzáférhessen azon tápanyagokhoz, melyre ebben a korban leginkább szüksége van. Ezt a tápanyagigényt a rendszeres testmozgás is tovább fokozza!

Továbbá laza kötőszöveted okán, már most kezdj el étrendedhez napi 2000mg C-vitamint adagolni, és a Puridren® kúrád végeztével, javaslok elkezdeni egy Kollagén - Hialuronsav kúrát is (a C-vitamin itt is maradjon meg).

A kollagén egy kötőszövet erősítő fehérje és legjobb formája ez a folyékony mátrix, míg a hialuronsav egy vízmegtartó poliszacharid a bőr és porcsejtekben, ami volument, kontúrt biztosít a kötőszövetednek. A hialuronsav legmagasabb biohasznosulást ez a növényi formula mutatja. 

Minden termékről és az alkalmazásukról a kiemelésekre kattintva tudsz részletesen olvasni.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita