Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita ! 85 eves vagyok. Honapok ota szekrekedesem van. Dulcolax cseppet hasznalok. Max. 8-10 csepptol a reggeli orakban 2-3- szor van nagyon hig szekletem. Kozben nehezen allok fel, izomfajdalmaim vannak es neha egynsuly hianyt erzekelek. Kaliumhianyom van ? Ajanja- e Potas gyogyszerszedeset ? Vagy valami mast, a szekrekedes meszuntetesere ? Udv. Benko Jozssef

2020-06-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves József!

Először is, a legfontosabb feladat lenne, hogy pontosan utánajárjunk mi okozza a székrekedést, valamint az izomfájdalmakat, egyensúly hiányt. Hiszen egészen addig, amíg nincs pontos diagnózis csak általánosságban tudok én is javaslatot tenni.

A székrekedés első számú „ellenszere”, ha megnöveljük a rostfogyasztásunkat, ehhez pedig kiváló választás a Cotifibra Bélradír, ami a napi adagban 7000 mg prebiotikus rostanyagot tartalmaz.

Mellette gondoskodjon a bőséges folyadékfogyasztásról is, hiszen ez nem csak a második ellenszer, de nélkülözhetetlen ahhoz is, hogy ezek a rostok ki tudják fejteni hatásukat.

Ez a tápanyag a bélflóra építéséből, restaurálásából is kiveszi részét, hiszen táplálékul szolgál a hasznos bélbaktériumok számára. Ez szintén hozzájárul az emésztés javításához, illetve egészségéhez, ami a harmadik ellenszer.

Emésztése  megkönnyítése érdekében, ismerkedjen meg a lenmagolajjal is, és vezesse be a napirendedbe.

A szédülésnek, izomfájdalomnak, zsibbadásnak számtalan kiváltó oka lehet. Káliumhiány helyett én inkább magnéziumhiányra gyanakszom, de amint említettem feljebb, az orvosi vizsgálat nem kerülhető meg. Segíthet, ha pótoljuk a magnéziumot, ehhez tökéletes választás a Chela-Mag B6®. A mikronizált Ginkgo biloba értágító tulajdonsága pedig nagy segítség  szédülés, egyensúlyvesztés esetén. Érdemes berendezkedni az ajánlott kiegészítők esetén 120 napos kúraidőkre.

Fontosnak tartom még megjegyezni, hogy amennyiben gyógyszeres kezelés alatt áll, úgy az étrend-kiegészítő kúra megkezdése előtt ugyancsak fontos egyeztetni a szakorvossal.   

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita