Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, 8 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését és eleinte nem is volt problémám, viszont néhány hónapja megjelent egyre több pattanás az állam vonalában. Az lenne a kérdésem, hogy ezt természetes módon valahogy lehetne-e csökkenteni? (pl. Ligetszépe olaj kapszulával) Válaszod előre is köszönöm! Üdv, Zsófi

2020-11-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsófi!

A hormonális egyensúly visszaszerzésével csökkenhet a pattánások száma, illetve azok kialakulásának gyakorisága. Két tápanyagra támaszkodhatunk, melyek :

Ligetszépe olajban  lévő esszenciális zsírsavak (linolénsav, gamma-linolénsav) természetes hormonrendezőként működnek, ugyanakkor a kötőszövet, a haj és a körmök egészségéhez is hozzájárulnak.

méhpempő, ami a méhkirálynő egyedüli tápláléka, pro-hormonokat, előhormonokat tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy ezekből a szervezet elő tudja állítani a számára szükséges hormonokat, legyen az ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron vagy éppen inzulin.

A kúraidő hosszát mindig az egyén egyensúlyvesztése határozza meg, ami minimum 60 – maximum 120 nap, melyet egy hónap szünet után meg is lehet ismételni.

Jelenleg meglévő pattanásaidat pedig  aCknes géllel kezelheted. 

Üdvözlettel:

Somogyi Rita