Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita!70 éves anyukàmnak szeretnék olyan tàplàlékkiegészítőt ami segít szàraz bőrén. Az olimp lába silicea avagy ligetszépe olaj a jobb vàlasztàs?

2019-03-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anett!

Egyértelműen a ligetszépe olaj kivonat a jobb választás, hiszen a bőrszárasság egyik oka a hormonális változások, melyre a benne található gamma-linolénsav hatással van, de egyébként is ajánlott száraz bőrre, bőrszépítő és bőrregeneráló hatású.

Ezt a zsírsavat érdemes még kiegészíteni kollagénnel és hialuronsavval is. Mindketten hozzájárulnak a bőr hidratáltságához, volumenjének javításához.  

Felül kell vizsgálnunk vízfogyasztásunkat is. Az sem lenne baj, ha a bőrkúránk idejére - ami 120 nap -, 20 kilogrammonként 1 liter folyadékfogyasztásra rendezkednénk be. Valamint ki kell zárni az egyéb gyakori kiváltó okokat, ilyenek lehetnek a fürdőszobában fellelhető szintetikus kozmetikumok. Ez idő alatt az arctisztítást lúgmentes színszappannal is végezhetnénk, sőt ez a szappan képes helyettesíteni a tusfürdőt, intim mosakodót és hajsampont is. Az reggeli arctisztítás után argán olajat, az esti arctisztítást követően hidegen sajtolt csipkebogyómagolajat ajánlok, melyek kiválóan hidratálják és táplálják a száraz, viszkető bőrt, úgy, hogy közben az apróbb bőrhibákat is tompítják.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita