Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 7 évvel ezelött rettentő fájdalmam volt a vállamban. Annyira fájt, hogy már mozgatni sem tudtam a kezemet. A röntgen kimutatta, hogy meszesedés van a vállamban. Kezelték és elmúlt minden fájdalmam. Most megint előjött a fájdalom, emelni alig tudok a kezemmel, ha hirtelen nyúlok valami felé rettenetesen fáj. Éjszaka ha rá fekszek akkor is fáj. Olvastam, hogy a kurkuma jó az izületi gyulladásokra, de azt írják, hogy akinek epeköve van az ne szedje. Nekem sajnos epekövem van, ezért szeretném kérni a tanácsodat, hogy mit szedhetek a váll problémámra, ami nagyon jó gyulladáscsökkentő is.Válaszodat köszönöm Éva

2020-06-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva!

Valóban, a kurkuma kivonat kiváló gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, de fogyasztása ellenjavallt epekő esetén.

Helyette, külsőleg tudom ajánlani az ördögkarom gél-t , mely a lehető legjobb természetes fájdalomcsillapító. De bármilyen meglepő, ha fájdalomcsillapításról van szó, akkor gondolnunk kell a Chilli gélben lévő kapszaicinra is. Ne csak közvetlenül a fájó területen alkalmazd, hanem a gerinc vonaláig érdemes bekenni vele a hátat is.

A meszesedés mindig visszavezethető a testfolyadékok sav-bázis egyensúlyának eltolódására. A savak ellensúlyozásához bázikus táplálkozást kell folytatni, és az étrendet kiegészíthetjük olyan,  szintén bázikus tisztító koncentrátumokkal, mint a Puridren® főzet.

Nagyon fontos, hogy megtámogassuk az ízületek egészségét is. A fermentált hialuronsav  gyulladáscsökkentő, porcképző és viszkozitást biztosító poliszacharid. Mellette ne felejtkezzünk el „nagy testvéréről”, a kollagénről sem, amit érdemes kiegészíteni napi 2000mg Retard C-vitaminnal és zöldkagyló kivonattal is.  Ezeket a tápanyagokat 120 napos kúra keretében adagold étrended mellé. 

A C-vitamin fokozza a tápanyagok biohasznosulását, de önmagában is támogatja a csontozat, porcok és mozgásszervek egészségét. A zöldkagylóban található glükozaminoglikánok (GAGsegítik az új porc termelődését, egyúttal védik meglévő porcállományt, segítséget nyújthatnak  a porcok felépítésében, az ízületi nedv mennyiségének termelésében, a csontok stabilizálásában és a csontsűrűség növelésében.

Összességében a siker érdekében az életmódváltás azonban nem kerülhető meg! Kérlek, ha eddig még nem történt meg, akkor keress fel egy gyógytornászt, aki egyéni, személyre szabott gyógytornával segít Neked. Ennek hiányában sajnos nem szabadulhatunk meg tartósan a fájdalomtól, gyulladástól.

Az ajánlott tápanyagokból érdemes 120 napos kúraidőre berendezkedni.

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita