Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 7 éves kisfiamnak allergiára (penész, fűfélék, gabonafélék) mit javasolna? Illetve túlzott étvágy ellen mit tudna ajánlani? Köszönöm.

2020-07-25
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mónika!

Fontos tudnunk, hogy összességében nem egy étrend-kiegészítő fogja megoldani a panaszokat, hanem az életmódváltás, melynek egyik része, hogy az étrendet célzott tápanyag koncentrátumokkal is dúsítjuk.

1. Rendszeres testmozgás – bizonyított, hogy enyhíti az allergiás tüneteket, és oldja a stresszt és szorongásokat, melyek szintén rontják egy allergiás egyén javulási esélyeit.

2. Minőségi táplálkozás – zéró tolerancia minden olyan élelmiszernek, ami savanyítja a testfolyadékokat, mint tej, fehér cukor, fehér liszt. Ha ezeket jó minőségű és friss alapanyagokra cseréljük, melyek magas tápanyag tartalommal rendelkeznek, képesek lehetünk javítani az immunrendszer túlzó reakcióján is.

3. Tegyünk rendet a bélflórában! A bélflóránk az immunrendszer 70%-át adja, de csakis akkor, ha egészséges, és egyensúlyban van. Ehhez az szükséges, hogy 85%-ban azt, hasznos bélbaktériumok lakják. Étrenddel és szinbiotikummal együttesen, nagyszerűen lehet ezt az egyensúlyt visszaszerezni, és ezzel átvenni az irányítást az immunrendszer felett. Az egészséges bélflóra számos immunvédő anyagot és vitamint is termel, ami növeli az erőnlétet is.

4. Csökkentsük a gyulladásokat! Erre tökéletes az alkoholmentes Propolisz cseppünk, különösen úgy, hogy maga a propolisz bár jó kiegészítő allergiás egyéneknek, a sima propolisz kivonatok okozhatnak allergiát, de ebben a változatban az allergéneket a gyártás során leválasztották egy hasznos baktérium segítségével. A propolisz hozzájárul a fizikai erőnlét javításához is.

5. Harmonizáljuk az immunválaszt! Érdemes még az étrendet standardizált Echinacea kivonattal   is kiegészíteni, melynek hatásaként a sejtek egy természetes antivirális anyagot, az interferont fokozottabban termelik, így a kivonat határozottabban léphet fel, az immunvédelem, a megfázások és felfázások, allergiák, és bőrpanaszok területén (különösen ekcéma), mint a hasonló termékek. Ez a kivonat az erőnlétet is javítja!

Továbbá, nem felejtkezhetünk meg a Nordic Koivu® Bio Nyírfanedvről , mint természetes antihisztaminról sem. Érdemes 120 napos kúrára berendezkedni, mely után egy hónap szünet tartása javasolt.

Amennyiben felnőttről van szó, az étvágycsökkentésre a legkiválóbb kiegészítő a 15 chili paprika kapszaicin tartalmát egyesítő Chilliburner® tablettánál. Ez a természetes zsírégető tabletta csökkenti az étvágyat, miközben gyorsítja az anyagcserét és fokozza a kalóriaégetést.

A kúraidő minimum 60 – maximum 120 nap.

Sok sikert kívánok hozzá!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita