Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 64 éves nő vagyok. 14 (!) évvel ezelőtt 2008-ban elvesztettem az állásom 50 évesen, amit hónapokig tartó rendkívül stresszes folyamat előzött meg. Akkor alakult ki máig tartó krónikus hasmenés. Már több alkalommal, több helyen kivizsgáltak, szervi okokat nem találtak. 14 éve pelenkába járok, mármint ha ki merek mozdulni...szinte az összes patikai probiotikumot kipróbáltam, eredménytelenül. 25 éve kezelnek depresszióval, 3 éve CLL-t diagnosztizáltak nálam. 8 éves korom óta küzdök szarusodási rendellenességgel (M. Darier), kezelése hasonlít a pszoriázishoz. Az alábbi gyógyszereket szedek: O****, R****, C****. A CLL még korai stádiumú, gyógyszert nem kell szednem. Segítségét köszönöm! Üdvözlettel: Beáta

2022-11-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Beáta!

A gyógyszereidet nevét moderálnom kellett, köszönöm a megértésedet.

Nagyon fontos, hogy a gyógyszerek elhagyására/kiváltására én nem biztathatlak, ezeket a gyógyszereket egészen biztos, hogy nem egyik napról a másikra tudod letenni, és nem is szabad. Az orvosoddal együttműködve kell kidolgozni, hogy hogyan tudod csökkentetni esetlegesen a gyógyszeradagot, és hogyan tudod mindebbe beilleszteni az étrend-kiegészítőket.

Sajnos, nem ígérhetem neked azt sem, hogy a változás egyik napról a másikra fog bekövetkezni. Hosszú időre és kitartásra lesz szükség, és ehhez te is kellesz, hiszen a változást te magad tudod elindítani.

A depresszió-a stressz- a krónikus hasmenés mind összefüggést mutatnak egymással. Ma már tudjuk azt, hogy a bél-agy kommunikálnak egymással. Patrik kollégám készített a témában egy remek videót, amit ajánlok figyelmedbe, így könnyebb lesz megérteni az összefüggést.

A videóban említett termékek első sorban az emésztés oldalon tudnak segíteni, azonban az általad leírtakból is látszik, hogy neked a pszichés oldalon is dolgoznod kell, legalább annyit. 

A legjobb szívvel javaslom, hogy próbálj meg olyan szakembert, akár természetgyógyászt, orvos-természetgyógyászt keresni, aki komplexen tud neked segíteni a terápia felállításában, és ne zárkózz az, olyan módszerek elől sem, mint a reflexológia, a fül-akkupunktúra, melyek kiválóan működnek a stresszkezelés ill. depresszió terápiájában.

Szeretettel:

Somogyi Rita