Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 56 éves vagyok és a változó korral emelkedett a koleszterin szintem. 5,2 helyett 6,2. De ezt stabilan tartom. Itt megállt és nem mozdul már lassan egy éve. Étkezéssel és Omega3-mal próbálom szinten tartani, hogy ne kelljen gyógyszer szedni. Tudna ajánlani valamit, ami levinné a normál mértékre? Várom válaszát. Üdvözlettel: Hársfalviné Ili

2018-03-13
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ili!

A koleszterinszint csökkentés valóban összetett feladat. Nagyon helyes, hogy odafigyelsz az étkezésekre és életmódodra, hiszen elsődlegesen ezekre a változásokra van szükség. A rendszeres testmozgás, a bőséges folyadékbevitel, az élelmi rostokban gazdag minőségi táplálkozás, a cukros ételek és italok feladása, illetve a testsúly normalizálása mind-mind feladat, hogy sikereket zsebelhessünk be. Mindezek mellett jöhetnek azok a tápanyagok, melyek támogatják a koleszterin és a vérzsír csökkentését, illetve védik a szív- és érrendszert.

Az egyik ilyen kiegészítő tápanyag valóban az Omega3 kivonat, főként ha az, kiemelkedő mennyiségben tartalmaz EPA és DHA zsírsavakat. Mellette egy másik, ún. alfa-linolénsav (ALA) – névre hallgató Omega3 zsírsavat is érdemes fogyasztani, amit nagy mennyiségben, a lenmagolajban találunk meg.

De, ha koleszterinszint csökkentés, akkor felhívnám figyelmedet a máj – és az epe méregtelenítésére, mely rendkívül nagy segítség az egészséges koleszterin szint szempontjából, így nem véletlen, hogy az articsóka kivonata  az egyik legsikeresebb természetes koleszterinszint csökkentő.

Kivonatában a klorogénsav tartalom a meghatározó, mert annak észtere a cinarin, ami a hatásért felelős fő hatóanyag. A cinarin zöme azonban az Articsóka feldolgozása során keletkezik! 1950-től koleszterinszint csökkentésre, valamint a máj és az epehólyag stimulálására alkalmazzák. Az articsóka kivonata, nem csak csökkenti a koleszterin felgyülemlését a májban, de az epén keresztül növeli a koleszterin lebontását és kiválasztását is. Ily módon az articsóka e kettős tulajdonságával támogatást nyújt helyesen kezelni az emelkedett koleszterinszintet.  

A kiemelésekre kattintva részletesen is tudsz olvasni a termékekről.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita