Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 51 évesen 12 kiló súlyfelesleggel rendelkezem. Gyakran jön rám a nassolási kényszer, fáradt vagyok és motiválatlan. Néhány hete sokszor puffadok. Szeretnék megszabadulni a kellemetlen érzésektől és a súlyfeleslegtől is. Heti három órát mozgok. Két alkalom pilates és egy zumba. Arra gondoltam a májtisztítás segíthet. Mit ajánlanál? Köszönettel, Kata

2022-09-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kata!

Valóban, ha olyan tünetekkel szembesülünk, mint súlyfelesleg (különösen, ha ez a hasi részen fordul elő), puffadás, fáradtság, akkor érdemes elgondolkoznunk egy májtisztító kúrán.

Ehhez a Hepa Detox koncentrátumot javaslom, mely 12 összetevőjével serkenti a májműködést. Ezt kiegészítheted Puridren koncentrátummal is, mely a teljes szervezet salaktalanításából veszi ki a részét, illetve azt javaslom, fogyassz prebiotikus rostokat is, melyek hozzájárulnak a béltisztításhoz és a bélflóra helyreállításához (mindegy kiegészítőről olvashatsz bővebben a kiemelésre kattintva).

Ezekből  érdemes egy minimum 60 napos kúrát megcsinálni, de akár 120 napig is folytathatod.

Amire ügyelj, az a bőséges folyadékfogyasztás, ez egyébként is szükséges a fogyáshoz, és még fontosabb akkor, ha tisztítókúrába kezdünk. Érdemes felülvizsgálni táplálkozási szokásainkat is: fogyasszunk minél kevesebb kész, félkész ételt, egyszerű szénhidrátot, cukrot, glutént, és minél több tápanyagokban gazdag, friss élelmiszert. Ilyenkor ősszel már érdemes elkezdeni pl. csíráztatni, de válogathatunk a szezonális zöldségekből, gyümölcsökből is.

A továbbiakban, ha a tisztítókúrád végére érsz, érdemes lehet egy króm kúrát is végigvinni, a króm felel az egészséges vércukorszintért, ha az rendben van, akkor csökken a nassolás utáni vágy. Illetve, nem tudom, hogy vitaminokat szedsz-e, mindenképpen töltsd fel a raktáraidat olyan alapvető vitaminokkal, mint pl. a D-vitamin, ugyanis, ha a vitaminraktárak rendben van, akkor az energiaszintünk is növekszik. 

Jó egészséget kívánok!  

Üdvözlettel:

Somogyi Rita